Početna Danas u gradu Veliko interesovanje za novosadske dane “Ratova zvezda”

Veliko interesovanje za novosadske dane “Ratova zvezda”

drzZa obeležavanje Svetskog dana “Ratova zvezda” 4. maja u Novom Sadu vlada veliko interesovanje.

Kako su nam ispričali, na grupi na Fejsbuku se okupilo na stotine ljudi, a stalno dobijaju pitanje o tome šta je planirano za 4. maj. Jedan od organizatora Petar Kalmar kaže da očekuju da Dan Ratova zvezda bude obeležen uz dobru posetu i učešće Novosađana.

– Na popisu stanovništva je bilo 200 džedaja, a interesovanje je daleko veće. Mislili smo da će proći nezapaženo, a samo na Fejsbuku imamo prijavljeno preko 550 učesnika do sada – kaže Kalmar za 021.rs

On podseća da će na nekoliko lokacija biće upriličena predavanja, izložbe i žurka za sve verne obožavaoce popularne filmske franšize, ali sa dodatnim iznenađenjem – humanitarnim karakterom događaja.

Podsetimo, 4. maja program počinje u 16 časova izložbom figura u tržnom centru “Lupus”, koja će trajati do 20 časova. U isto vreme i na istom mestu održaće se tri predavanja: “Stara republi

ka”, “Prošireni univerzum” i “501. legija – Vejderova pesnica”.

Za 21 čas najavljena je “Star Wars” žurka u kafeu “Put putuj” u Masarikovoj 5. Posetioce očekuju “Star Wars” kokteli i odlična atmosfera. Događaj ima i humanitarni karakter, jer se zajedno sa organizacijom Transplant Heroji sakupljaju sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Autor:021