Početna Danas u gradu Priključite se humanitarnoj akciji “Kilometar za Radivoja Šijaka”

Priključite se humanitarnoj akciji “Kilometar za Radivoja Šijaka”

0

Humanitarne akcije, nažalost, sve češće ostaju jedina nada onima kojima je potrebno lečenje. Pomoć stručnjaka se traži u inostranstvu, a za većinu naših sugrađana te cifre su nedostižne. Nakon pomoći najbližih preostaju samo humanitarne akcije.

Kako bi skupili novac za prijatelje, ljudi u Srbiji pravili su najrazličitije akcije – organizovali koncerte, žurke, prodavali rukotvorine, slali sms-ove i postavljali kutije za doniranje. Borislav i Dragana novac za obolele skupljaju na nešto drugačiji način – prodaju istrčane kilometre.

“Sad skupljamo za Radivoja Šijaka, desetogodišnjeg dečaka iz Kovilja koji je oboleo od cerebralne paralize i epilepsije. Već je imao jednu transplataciju matičnih ćelija, sad očekujemo da bude druga u junu “, kaže Borislav.

Pomoć je neophodna, ideja odlična, međutim sponzora nema. Borislav i Dragana do sada su kontaktirali oko 60 firmi, i nisu dobili ni jedan pozitivan odgovor. Svi koji žele da pomognu, bilo pravna ili fizička lica, mogu da se jave do kraja frebruara putem fejsbuk stranice “Kilometar za Radivoja Šijaka”.

Autor: RTV
Foto: Fejsbuk