Početna Danas u gradu Prolećna novosadska razmena knjiga u dvorcu Eđšeg

Prolećna novosadska razmena knjiga u dvorcu Eđšeg

0

Prolećna Novosadska razmena knjiga održaće se danas, 5. maja, u kulturnoj stanici Eđšeg u Antona Čehova 4 pod sloganom #Razlistavanje.

Knjige koje Novosađanima i gostima Novog Sada više nisu potrebne, ili ih više neće čitati, a u upotrebljivom su stanju, u toku događaja oni mogu zameniti za kupone — prerazmišljone, koje potom menjaju za neke od knjiga iz baze razmene.

Hraniteljska biblioteka “Prerazmišljavanja” prikupila je više hiljada knjiga na prethodnim razmenama, ali i uz pomoć i podršku donatora — pojedinaca, institucija i organizacija, koje su podržale ovu potpuno neprofitnu inicijativu.

Tradicionalno Književno popodne sa početkom u 17 sati ugostiće izdavačku kuću Kulturanova i pisca Dragoslava Čupića koji će predstaviti knjigu “Omfalion ili pesme božanskog lakrdijaša”.

Tokom čitave razmene knjiga, od 14 do 20 sati, posetioci će moći da uživaju u izložbi dečjih radova nastalih na radionici osmišljavanja književnog junaka koju je pisac fantastike Miloš Petković održao na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu, a studentkinja pedagogije i jedna od organizatorki razmene Ana Bogojev vodiće celodnevni animatorski program za decu (crtanje, pričanje priča, čitanje).

Kako je ovo 7. Novosadska razmena knjiga, učesnici čija je poslednja ocena u indeksu sedmica dobiće sadnicu sobnog cveća.

Na razmenu možete doneti bilo koji broj knjiga, a učestvuju sve vrste — od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih izdanja.

Ukoliko neko nije u prilici da dođe na Razmenu, a želi da donira knjige, može se javiti organizatorima bilo kada pre razmene kako bi dogovorili primopredaju. Sve knjige koje preostanu nakon razmene, nastaviće da traže svoje čitaoce kroz naredne razmene, ali i kroz poklanjanje vernim čitaocima “Prerazmišljavanja”.

Sedma razmena knjiga koju književni blog “Prerazmišljavanje” organizuje u Novom Sadu, trajaće od 14 do 20 časova, ulaz je besplatan.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/pixabay