Početna Danas u gradu Prvi međunarodni viteški turnir u Novom Sadu

Prvi međunarodni viteški turnir u Novom Sadu

0

Udruženje građana “Beli Vitezovi”, iz Novog Sada, danas 30. novembra, sa početkom u 12 sati, u centru grada, u Katoličkoj porti, organizuje prvi međunarodni viteški turnir – “Zavet vitezova” i vitešku srednjevekovnu akademiju kaligrafije i heraldike.

Dogovoreno je učešće vitezova iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, koji će prvi put demonstrirati pravo viteško borenje u Novom Sadu, koje je u proceduri za dobijanje statusa olimpijskog sporta.

Katolička porta će u subotu sa šatorima, izloženim viteškim rekvizitima, mačevima i oklopima za borilište, bacačima vatre, poligonom za streličarstvo, originalnim odorama iz serije Nemanjići… izgledati kao kulise za snimanje holivudskog filma o srednjem veku.

Manifestaciju će posetiti i deca iz osnovnih škola sa svojim roditeljima i drugim pratiocima.

S obzirom na to da su generalni pokrovitelji ove manifestacije Grad Novi Sad – Uprava za privredu Grada Novog Sada i Autonomna Pokrajina Vojvodina – Sekretarijat za privredu i turizam APV, koji su prepoznali značaj ove manifestacije, organizatori očekuju da će “Zavet vitezova” u budućnosti biti jedna od najatraktivnijih manifestacija Novog Sada i Vojvodine.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay