Početna Danas u gradu Putopisna priča “Zemlja izlazećeg sunca u očima umetnika” u Galeriji Matice srpske

Putopisna priča “Zemlja izlazećeg sunca u očima umetnika” u Galeriji Matice srpske

0

Predstavljanje putopisne priče “Zemlja izlazećeg sunca u očima umetnika” autorke dr Snežane Petrović, održaće se danas, u Galeriji Matice srpske, s početkom u 21 čas.

Dr Snežana Petrović, akademska grafičarka i slikarka iz Novog Sada, donosi nam putopisnu priču sa Dalekog istoka zahvaljujući jednom od najznačajnijih priznanja u oblasti grafike, sa VI međunarodnog trijenala male grafike, koje joj je ove godine uručeno u Tokiju.

Pričom i slikom o kulturi i znamenitostima Zemlje izlazećeg sunca, autorka će nam približiti lično viđenje Japana, kao intimni doživljaj jednog umetnika.

Predstavljanje putopisne priče organizuje se u sklopu osme po redu manifestacije “Leto na Trgu galerija” koju tokom letnjih meseci organizuju tri muzejske institucije na Trgu galerija – Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Ovogodišnji ciklus programa ispunjen je koncertima, predavanjima, projekcijama i drugim vidovima prezentovanja kultura različitih zemalja.

Svakog četvrtka u 21 sat, uz besplatan ulaz, publika može da uživa u vrtovima Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, kao i Poklon zbirke Rajka Mamuzića, a pojedini programi odvijaju se i na samom Trgu galerija.

Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Foto: SZPB/Promo