Početna Danas u gradu Razgovori o roditeljstvu u Gradskoj biblioteci

Razgovori o roditeljstvu u Gradskoj biblioteci

Dečje odeljenje organizuje razgovore sa roditeljima/starateljima, koje će jednom mesečno, po pozivu, voditi stručnjaci iz oblasti pedagogije i psihologije. Prvi razgovor biće upriličen 25. februara, u 18 časova na Dečjem odeljenju (Dunavska 1).

Ukoliko želite da učestvujete u razgovorima “O roditeljstvu” potrebno je učlaniti dete u Biblioteku. Prijave nisu potrebne i podsećamo da je do 28. februara članarina za decu besplatna.

Prvi razgovor će voditi koordinatorka Udruženja roditelja “Matica” Biljana Grbović, na sledeće teme:

– Zašto su neka deca nesamostalnija
– Na koje ‘fore’ deca hvataju roditelje
– Najčešće roditeljske greške
– Šta uraditi sa decom koja odugovlače
– Šta uraditi sa decom koja ‘otaljavaju’
– Šta uraditi kada deci ne drži pažnja
– Šta uraditi sa decom koja se ne potrude da razmisle
– Šta uraditi sa decom koju ‘baš tad zaboli glava’

Biljana Grbović je koordinatorka Udruženja roditelja “Matica” u Novom Sadu, autorka bloga “licnirazvoj.rs” i autorka i realizatorka mnogobrojnih radionica na temu roditeljstva i ličnog razvoja. Ona je master dizajner medija u obrazovanju i majka troje “velike” dece. Sa više od 15 godina radnog iskustva stečenog u prosveti, odlučila je da svoja praktična znanja podeli sa roditeljima i pomogne im u podizanju srećne, emocionalno i socijalno inteligentne i visoko funkcionalne dece. Osnovna ideja njenog rada jeste potreba da se osveste nekritički preuzeti vaspitni modeli, da se prepozna ono što je bilo dobro u tradicionalnom vaspitanju na našim prostorima i da se tome dodaju nova znanja i iskustva, čija je vrhovna vrednost služenje porodici i široj zajednici.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay