Početna Danas u gradu Rekonstrukcija crkve u Bukovcu

Rekonstrukcija crkve u Bukovcu

image2

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je podizanju zvona na crkvi Hristovog vaznesenja gospodnjeg u prigradskom naselju Bukovac. Njegovo Preosveštestvo Episkop sremski G.G. Vasilije, uz sasluženje Protojereja paroha bukovačkog Dragana Vidakovića i sveštenstva SPC Eparhije sremske, a u prisustvu predstavnika Grada i meštana Bukovca, obavio je osvećenje novog zvona, dara naroda Parohije bukovačke i Grada Novog Sada.

image1

Namera aktuelne gradske vlasti, od prvog dana, više nego jasno je bila da se podjednako vodi računa o svim građanima Novog Sada, bez obzira na to da li žive u centru grada ili u prigradskim naseljima. Ono što je do sada gradonačelnik Vučević uradio za sve građane Novog Sada, može samo da služi na čast i ponos, a u Bukovcu je ovo još jedna u nizu investicija na radost svih žitelja. Gradonačelnik je krajem juna ove godine položio kamen temeljac za izgradnju kapele na groblju u Bukovcu, vrednosti 16 miliona dinara, što predstavlja jednu od najvećih investicija u ovom mestu, a ulagano je i u mnoge druge oblasti. Neka ovaj čin postavljanja zvona na ovoj prelepoj crkvi, podignutoj još davne 1763. godine, simbolično označi početak jednog novog, revitalizovanog života ove pravoslavne svetinje, i neka još dugo bude drugi dom svim vernicima i ljudima dobre volje u traženju svog mira – rekao je Aleksandar Petrović.

Grad Novi Sad je za rekonstrukciju crkve Hristovog vaznesenja gospodnjeg u Bukovcu opredelio iz budžeta Grada 3.660.000,00 dinara, a u sledećoj godini će izdvojiti još toliko za potpuni završetak obnove. U okviru radova obnovljena je fasada crkve, urađeno je parterno uređenje staze oko hrama, izgrađena su dva potporna zida, palionica sveća, obnovljena je ograda i izgrađen je ulazni plato ispred hrama sa pet parking mesta. JKP „Gradsko zelenilo“ uredilo je zelene površine i zasadilo nove sadnice, dok je JP „Zavod za izgradnju grada“ odobrilo isporuku granitne kocke za popločavanje ulaznog platoa.

Autor: NsHronika.rs