Početna Danas u gradu Revizor češlja novosadska preduzeća i ustanove, kontrole na šest mesta

Revizor češlja novosadska preduzeća i ustanove, kontrole na šest mesta

0

dri_700x_nasaDržavni revizor trenutno češlja poslovanje šest novosadskih i pokrajinskih javnih preduzeća, ustanova i drugih budžetskih korisnika.Kako se navodi u aktuelnom pregledu aktivnosti Državne revizorske institucije, revizija je u toku u Domu zdravlja “Novi Sad”, u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, JP Urbanizam, Luci “Novi Sad” i u Garancijskom fondu Vojvodine.

Jedna od zanimljivih revizija koja je u toku je ona u Radio-televiziji Vojvodine.

Ove revizije nisu blizu svršetka, već su tek u drugoj od pet faza analize DRI. Sledi pisanje nacrta izveštaja, te njegovog predloga i krajnje objave u konačnoj verziji na sajtu DRI.

Podsetimo da su ovo redovne aktivnosti Državnog revizora, te da se odnose na poslovanje za 2015. godinu. Predmet revizije prošle godine bilo je poslovanje Grada Novog Sada za 2014. godinu, Pokrajinske vlada i njeni organi, Visoka poslovna škola strukovnih studija, PU “Radosno detinjstvo”, Zavod za izgradnju grada, Fond za kapitalna ulaganja APV (sadašnja Uprava za kapitalna ulaganja), Muzej Vojvodine, Srpsko narodno pozorište, Institut za onkologiju Vojvodine, Parking servis, Zavod za urbanizam Vojvodine, Tržnica, Gradska čistoća i Novosadski sajam (poslovanje 2013. godine).

Ove izveštaje analizirao je 021 i preneo da je Pokrajinska vlada nezakonito isplaćivala i vodila plate i otpremnine zaposlenima, masovno angažovala partnere mimo konkursa, a desetine zaposlenih u ustanovama pod ingerencijom APV nisu imali odgovarajuću stručnu spremu. Više o propustima u radu APV detaljno čitajte OVDE.

Kako je Grad Novi Sad nepravilno vodio finansije, isplaćivao plate u iznosima višim od dozvoljenog, a nije znao ni koliko tačno ima stanova čitajte u našem tekstu OVDE.

Zavod za urbanizam Vojvodine isplatio je 2014. godine 1,8 miliona dinara za prekovremeni rad, ali bez dokumentacije koja potvrđuje da je posao i odrađen, što možete da vidite OVDE.

Državni revizor utvrdio je i brojne nepravilnosti u radu Visoke poslovne škole strukovnih studija tokom prošle godine, a naročito kada je reč o javnim nabavkama i upotrebi službenih vozila. O radu ove škole, na čijem čelu je donedavno bio kontroverzni bračni par Tomić, čitajte OVDE.

Kako je “Čistoća” nameštala brojne javne nabavke pogledajte OVDE.

Državni revizor je utvrdio da je Institut za onkologiju Vojvodine naplatio 51 milion dinara više od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, jer je iskazao rashode koji nisu u skladu sa uslovima iz ugovora sa tim fondom. Čitajte o tome OVDE.

Autor:021