Početna Danas u gradu Sajam pčelarstva i starih zanata počeo na Trgu slobode

Sajam pčelarstva i starih zanata počeo na Trgu slobode

Sajam pčelarstva i starih zanata, koji i ove godine organizuje društvo pčelara “Jovan Živanović” iz Novog Sada, otvoren je juče na Trgu slobode.

– Kontinuirano održavanje ovakvih susreta samo je potvrda kvaliteta, i dokaz da pčelarstvo kao privredna delatnost ima svoju perspektivu. Nadam se da će sajam biti idealno mesto susreta proizvođača i potrošača zdrave hrane, ali i da će se podići nivo znanja potrošača o korisnosti meda i pčelinjih proizvoda. Važno je da tradicionalne proizvode koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu, predstavljamo kao brend Srbije na regionalnom, ali i na svetskom tržištu – rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i pozvao sve Novosađane da posete ovu tradicionalnu manifestaciju.

Na ovogodišnjem sajmu, koji okuplja oko 50 izlagača, proizvođače meda, pčelarske opreme i starih zanata iz cele Srbije, stavljen je akcenat na proizvode koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu po svom kvalitetu i specifičnostima.

Društvo pčelara “Jovan Živanović” iz Novog Sada, kao član Saveza proizvođača tradicionalnih proizvoda “Original Srbija”, i ovog puta sa ponosom predstavlja Fruškogorski lipov med, med visoke monoflornosti, koji je zbog svoje jedinstvenosti i specifičnosti, dobio zaštitu oznake porekla i postao prepoznatljiv na tržištu.

Pored Fruškogorskog lipovog meda, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa svojstvima drugih sertifikovanih proizvoda, od kojih su još dva sa teritorije grada Novog Sada, a to su čuveni Futoški kupus i Begečka šargarepa.

Festival će trajati do 22. aprila i tokom tri dana biće upriličeni razni kulturno-umetnički programi u organizaciji Udruženja “Veliko kolo” koje okuplja blizu 1.200 članova.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay