Početna Party Time “The Toasters”, “Let 3” i “Disciplina kičme” 9. maja na Trgu slobode

“The Toasters”, “Let 3” i “Disciplina kičme” 9. maja na Trgu slobode

0

Tradicionalna muzička manifestacija “Ritam Evrope”, koju već 12 godina zaredom organizuje Studentski kulturni centar, održava se i ove godine 9. maja na Trgu slobode povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali i Dana Evrope koji se obeležava istog dana.

Imena izvođača su poznata, a nastupiće njujorški sastav “The Toasters”, riječki “Let 3”, te domaći bendovi “Disciplina kičme” i “Tri kapljice”. Nakon koncerta, u klubu “Quarter” u Kineskoj četvrti će Exit organizovati žurku na kojoj će nastupiti dj-evi sa ovogodišnjeg festivala, a povod je nedavno osvajanje druge po redu titule Najboljeg evropskog festivala.

Pored muzičkih dešavanja i svirki, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava i niz kulturnih dešavanja, poput izložbi, tribina ili govornih programa. Ove godine će Fondacija “Novi Sad 2021” u Studiju M organizovati konferenciju “Neutralno”, koja će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti predstavljene različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora.

Ključno pitanje ovog dijaloga jeste kako su kulturni prostori uspeli da prilagode svoju ulogu društvenog i edukativnog subjekta zahtevima za ekonomskom samoodrživošću. Takođe, pitanje je i da li su i na koji način uspeli da zadrže svoju nezavisnu ulogu u odnosu na zvaničnu državnu kulturnu politiku i ideologiju, i time postanu ključni elemenat razvoja zajednice i društva.

Tačna satnica svih dešavanja će biti naknadno objavljena.

Izvor: 021
Foto: Promo