Početna Danas u gradu Saša Radulović na tribini u Novom Sadu najavio kraj partokratiji!

Saša Radulović na tribini u Novom Sadu najavio kraj partokratiji!

0

Dosta je bilo  (1)

Večeras je u Pozorištu mladih u Novom Sadu održana tribina pokreta “Dosta je bilo” na čelu sa Sašom Radulovićem predsednikom pokreta i čelnicima Dušanom Pavlovićem (potpredsednikom), Zoranom Nikolićem (koordinatorom pokreta za Vojvodinu), Tatjanom Macurom (članicom glavnog odbora) i Jasminom Nikolić (generalnim sekretarom).

Dosta je bilo  (2)Sala pozorišta bila je mala da primi sve simpatizere ovog pokreta kao i onih koji su hteli da saznaju nešto više o njihovom programu.

Dosta je bilo  (3)Na samom početku istaknuto je nezadovoljstvo jer je u Srbiji prisutan medijski mrak i da pokret “Dosta je bilo” funkcioniše samo na društvenim mrežama, te da sloboda medija danas ne postoji.

Dosta je bilo  (4)

Dušan Pavlović izjavio je da je od 2014. godina pa do sada imao svega jedan poziv za gostovanje na Radio televizije Srbije i da će uskoro biti izdata knjiga o njihovom petomesečnom mandatu u ministarstvu privrede, gde se u nekoliko priča opisuje kako su se zapošljavali kadrovi i koliko je devalvirano znanje, stručnost i kvalifakacije a partokratija podignuta na najviši nivo.

Dosta je bilo  (5)

Moje iskustvo dok sam bio u ministarstvu i ono što sam video je sramno. Uzima se partijski kredit od 30 posto, a iz fonda za razvoj daju se krediti, koji se vraćaju samo prve godine, nakon toga dolazi do problema i para nema i zato se smanjuju plate i penzije, a građani ispaštaju. Mi želimo da se to iskoreni i da postoji jasna kontrola novca. Borimo se za to da se zdravstvene knjižice overavaju elektronskim putem i da se konačno izbegnu stravični redovi u socijalnom. Treba pomagati subvencijama domaća preduzeća koja su mahom porodične, male, mikro firme, čime će se podići domaća privreda. A ono što je naš glavni cilj jeste da se ukine partokratija i za to ćemo se boriti svim silama. Na ovim izborima ćemo preći cenzus a na sledećim koje očekujemo za dve godine, pobedićemo, jer dosta je bilo – izjavio je Radulović.

Dosta je bilo  (6)

Nakon izlaganja čelnika pokreta, usledila su pitanja publike koja su mahom bila u vezi sa statusom penzonera, osoba sa invaliditetom kao i na koji način se mora rešiti i suzbiti korupcija.

Dosta je bilo  (7)Koordinator za Vojvodinu, Zoran Nikolić izjavio je da Vojvodina i Beograd podržavaju DJB sa oko 10 procenata dok je u centralnoj Srbiji nešto manji i iznosi 4 odsto.

Dosta je bilo  (9)

Autor: Bojana Šević
Foto: Promo