Početna Danas u gradu Sekopak informiše posetioce Štranda o reciklaži

Sekopak informiše posetioce Štranda o reciklaži

sekopak

Četvrta akcija Sekopak patrole održaće se danas, 15. avgusta, na Štrandu. U pitanju je nastavak akcije “Za čistu plažu, vašu ambalažu u reciklažu!” koja je počela 4. juna na Štrandu, a koju su pokrenuli “Gradsko zelenilo”, Sekopak, preduzeće za reciklažu plastike Greentech i Recan, fond za reciklažu limenki. Na novosadskoj plaži postavljene su namenske kante za odlaganje ambalažnog otpada koje je donirao Sekopak.

Cilj ove akcije je da se, osim o razdvajanju ambalažnog otpada, posetioci kupališta informišu i o zelenoj tački. Sekopak je član evropske organizacije Pro Europa i nosilac licence prestižnog simbola zelena tačka za Srbiju. Ova oznaka potrošačima ukazuje na to da su kompanije na čijim proizvodima je zelena tačka posvećene očuvanju životne sredine kroz plaćanje naknade za zbrinjavanje ambalažnog otpada. To znači da kupujući proizvode sa zelenom tačkom i potrošač brine o životnoj sredini.

“Sekopak” je kompanija koja se zalaže za implementaciju zakonske regulative u oblasti upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u skladu sa propisima EU, kroz uspostavljanje integrisanog sistema za sakupljanje i tretman svih vrsta ambalažnog otpada u Srbiji.

Autor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here