Početna Politika SNS: Demokrate izrežirale napad na Pajtića

SNS: Demokrate izrežirale napad na Pajtića

0

uklanjanje-grafita-pajtic

Novosađanin koji je uhapšen zbog sumnje da je ispisao preteće grafite protiv lidera Demokratske stranke i predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića nova je nevina žrtva aktuelnog režima, saopštio je u subotu Gradski odbor DS-a.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je policija uhapsila I.G. zbog sumnji da je pisao grafite “Smrt Pajtiću”, kao i da je on član DS-a od 1997. godine. Kako se navodi u saopštenju DS-a, ukoliko je tačan identitet uhapšenog, on jeste dugogodišnji član te stranke, ali sve ostalo je “potpuno izmišljeno ili je tek poluistinito”.

Netačno su navedeni i njegovi inicijali i godina učlanjenja u Demokratsku stranku, a ključna tvrdnja Vučićevog ministra – ona po kojoj je okrivljeni tobož sam priznao da je ispisivao grafite `Smrt Pajtiću` je bestidna laž”, saopštio je DS. Dodali su da je advokat okrivljenog rekao da je uhapšeni u policiji dao upravo suprotnu izjavu, odnosno da je negirao delo koje mu se stavlja na teret.

Zato je G.I. sada stavljen u pritvor, kako bi Vučićeva policija dobila vreme da pripremi dokaze za lažne optužbe ili ubedi okrivljenog da prizna krivicu, a propagandna mašinerija Srpske napredne stranke priliku da na sebi svojstven prostački način oblati Demokratsku stranku“, stoji u saopštenju. Kako se navodi, “režim od 2012. godine sprovodi stalnu kampanju blaćenja svojih političkih protivnika, koja se sada očito pojačava u cilju daljeg podizanja političkih tenzija u Novom Sadu i Vojvodini“.

SNS: Slučaj sa nepobitnim dokazima

Novosadski odbor SNS ocenio je da je ovo hapšenje slučaj sa nepobitnim dokazima, koji demokrate nastoje da pretvore u politički obračun. “Demokratska stranka iz očaja, sramote i sopstvene nemoći, svakodnevno komentariše rad policije i tužilaštva i u javnosti presuđuje, stavljajući sebe iznad pravosudnih organa i zakona Srbije“, navodi GO SNS.
U saopštenju stoji i da “obrukane demokrate, koje su, po svemu sudeći, izrežirale napad na Bojana Pajtića, kako bi njihov lider nesmetano mogao da se brčka na Brionima”, osumnjičenog predstavljaju kao novu žrtvu režima. “Pajtić i njegova družina, posle najnovijeg srama, pokušavaju da slučaj sa nepobitnim dokazima pretvore u politički obračun, opet okrivljujući druge, ne bi li se izvukli iz živog blata u koje su upali”, navodi se u saopštenju SNS.

Autor i foto: 021.rs