Početna Danas u gradu Sledeće nedelje nova presuda Novakoviću za zloupotrebu položaja

Sledeće nedelje nova presuda Novakoviću za zloupotrebu položaja

0

Specijalni sudu u Beogradu izreći će 25. septembra prvostepenu presudu bivšem direktoru novosadskog Zavoda za izgradnju Borislavu Novakoviću i njegovim saradnicima, povodom optužbi za krivično delo zloupotreba službenog položaja, najavljeno je iz tog suda.

Oni su optuženi da su zloupotrebili službeni položaj prilikom izgradnje Bulevara Evropa u Novom Sadu od 2009. do 2011. godine.

To će biti druga prvostepena presuda u ovom slučaju pošto je prvu, kojom su Novaković i ostali bili osuđeni na zatvorske kazne, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio da im se suđenje ponovi.

Presuda će biti izrečena i Novakovićevoj tadašnjoj pomoćnici Mirjani Dejanović kao i službenicima Zavoda Zoranu Bojoviću i Dragani Živković.

Kako je ranije saopšteno, optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal okrivljeni u ovom slučaju se terete da su omogućili preduzeću “Borovica transport” da dobije posao za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnih površina druge i treće deonice četvrte faze Bulevara Evrope od Rumeničkog puta do autoputa E75 u Novom Sadu, iako su znali da to privredno društvo nije ispunjavalo minimum uslova u pogledu opreme i mehanizacije za dobijanje posla, te nije moglo da dobije posao izgradnje saobraćajnih površina.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay