Početna Danas u gradu Sneg od jutros veje u Novom Sadu, saobraćaj znatno otežan

Sneg od jutros veje u Novom Sadu, saobraćaj znatno otežan

0

Zimske službe javnih preduzeća na terenu su od jutros zbog snega koji je nešto pre 7h počeo da veje u Novom Sadu.

Zimska služba JKP “Put” izašla je na ulice sa kompletnom mehanizacijom, ulice se posipaju solju, pre svega putevi prvog prioriteta.

Zimska služba “Zelenila” je sa 140 radnika i 30 vozila na terenu od osam časova. Sneg se čisti i posipa se so na autobuskim stajalištima u gradu i u industrijskoj zoni, u parkovima i oko njih, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na gradskim trgovima i na ostalim lokacijama u nadležnosti ovog preduzeća.

– Pešački prilazi mostovima prskaju se magnezijum-hloridom kako se asfalt ne bi oštetio. Ekipe zimske službe našeg preduzeća biće na terenu sve dok to vremenske prilike budu uslovljavale – poručuju u “Zelenilu”.

Kako za “021” kažu u “Čistoći”, zimska služba ovog preduzeća je na terenu, sva mehanizacija je angažovana i obezbeđena je dovoljna količina soli.

– Ukoliko negde i postoji neočišćen pešački prelaz ili staza u našem održavanju, to je zato što ne može sve odmah da se postigne, usled jačih padavina. Potrebno je malo vremena, ali sve površine će biti očišćene u toku dana. Zimska služba radi bez zastoja – poručuje  Aleksandar Vukovac iz “Čistoće”.

Sneg je usporio odvijanje saobraćaja u gradu i prigradskim naseljima. Već je zabeleženo nekoliko sudara, a na Iriškom vencu je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila. Za sada, nije izazvao veće probleme u autobuskom saobraćaju.

– Autobusi GSP-a za sada saobraćaju redovno, bez planskih otkazivanja polazaka. Prevoz se odvija i do sremske strane grada, koja je nešto problematičnija kada su ovakvi vremenski uslovi. Odvijanje saobraćaja u narednom periodu će zavisi od vremenskih prilika i stanja na putevima – navode za “021” u GSP-u.

Meteorolozi su jak sneg najavili za danas, ali i za sutra, dok se u četvrtak očekuje slabija susnežica.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay