Početna Danas u gradu Srpski vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada

Srpski vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada

0

Gradonacelnik i vaterpolisti  (2)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Predragom Svilarom primio u Gradskoj kući predstavnike vaterpolo reprezentacije Srbije koja će danas u 19.00 časova odigrati revijalnu utakmicu na bazenu SPENS-a. Ta utakmica imaće humanitarni karakter, jer je sav prihod od prodaje ulaznica namenjen u doborotvorne svrhe za Narodne kuhinje.

Večeras se u našem gradu odigrava jedan lep sportski događaj, a u pitanju je revijalna utakmica čiji je organizator Vaterpolo savez Srbije. Imamo priliku da pozdravimo naše proslavlјene šampione, naše zlatne sportiste i veliko mi je zadovolјstvo što su reprezentativci sa stručnim štabom i pored brojnih obaveza, našli vremena da dođu u Gradsku kuću. Mi želimo da im se zahvalimo na svemu onome što su učinili za našu državu i da ih ohrabrimo za prestojeća takmičenja. Uvek će, kao i do sada, imati našu podršku, da nastave pobednički niz i da osvajaju samo najsjajnija odličja. Nadam se da će se Novosađani u velikom broju odazvati večerašnjoj utakmici na SPENS-u, jer ona ima i humanitarni karakter – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonacelnik i vaterpolisti  (1)

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić rekao je da je celom timu zadovolјstvo što su danas gosti Novog Sada i pohvalio dosadašnju saradnju Grada i Vaterpolo saveza.

Gradonačelnik Vučević je čovek koji je itekako zaslužan za uspehe naših vaterpolista i za odlične rezultate Vaterpolo saveza Srbije. On je čovek koji ispunjava obećano. Pre dve godine smo se dogovarali kako da se pomogne Vaterpolo klubu „Vojvodina“ koji je iznedrio veliki broj reprezentativaca, i u tom pogledu je sve ispoštovano, a nadam se da ćemo takvu saradnju i podršku imati i u budućnosti – rekao je Krivokapić.

U ime igrača, na gostoprimstvu i na prijemu u Gradskoj kući zahvalio se jedan od igrača reprezentacije, Novosađanin Duško Pijetlović, a gradonačelniku su tom prilikom simbolično uručene i uramlјene dve medalјe reprezentacije.

Seniorska selekcija Vaterpolo saveza Srbije, aktuleni svetski prvak i trostruki evropski prvak, imaće susrete sa lјubitelјima sporta i vernim navijačima u više gradova tokom petodnevnog programa u okviru akcije “MTS – turneja šampiona”.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad