Početna Danas u gradu Stanje u gradu pod kontrolom

Stanje u gradu pod kontrolom

601233_486488298054060_1933395975_n

Nakon prvih padavina u Novom Sadu stanje u gradu je pod kontrolom. Iz Gradske kuće javljaju da su javna preduzeća delovala i preventivno, a da Zimska služba adekvatno funkcioniše, kako na sremskoj srani grada tako i na svim glavnim saobraćajnicama.

Najpre su tretirane saobraćajnice prvog prioriteta, a potom i drugog, a od jutros je na ulicama više od 20 ekipa koje vozilima posipaju so, dok su mostovi čitave noći tretirani tečnim rastvorom.

Tokom prethodne noći bilo je angažovano ukupno 32 radnika, 21 vozilo i tri građevinske mašine JKP „Put“, a potrošeno je 347,4 tona soli, 3000 litara magezijum-hlorida i 3000 litara natrijum-hlorida. JKP „Gradsko zelenilo“ je za to vreme intervenisalo sa sedam radnih jedinica, 11 kamiona , tri građevinske mašine, što ukupno iznosi 90 radnika.

Čišćene su i površine na autobuskim stajalištima i keju, kao i pešački prelazi pri čemu je utrošeno oko 26 tona putne soli. JKP “Parking servis“ je danas posle 16 sati počelo sa čišćenjem parkinga, dok JGSP “Novi Sad” nije imalo zastoja na bus linijama, i za sada nije bilo primedbi na rad Zimske službe.

S obzirom na to da se padavine očekuju i narednih dana, u Gradskoj kući apeluju na sve sugrađane da redovnim čišćenjem prostora ispred svojih stambenih zgrada i poslovnih objekata doprinesu bezbednosti.

Izvor: NoviSad.com

Foto: Facebook