Početna Danas u gradu Stariji sugrađani uče se da koriste modernu tehnologiju

Stariji sugrađani uče se da koriste modernu tehnologiju

0

Novosadski humanitarni centar sprovodi projekat “Spajalica“, koji doprinosi stvaranju inkluzivne zajednice, u kojoj stariji sugrađani žive aktivno, zdravo i sigurno. Jedne od aktivnosti kluba su edukativne radionice, koje obučavaju zainteresovane kako da koriste modernu tehnologiju, kao i društvene mreže.

Prijavila sam se prvo da savladam najnoviju tehnologiju, mislim uglavnom vladam , ali uvek ima šta da se uči. I zbog društva i dovela sam neke prijateljice koje neke malo manje, neke više znaju, razmenimo iskustva -.

Svašta smo naučili. Korišćenje mobilnih telefona, pa vajber, dži-mejl, sad ćemo danas fejsbuk -.

Sa čime sve raspolažemo ako koristimo, pametni mobilni telefon, vots-ap, te sve aplikacije -.

Zajednički zadatak nas povezuje i čini bliskima i osećam se izuzetno dobro i ponavljam sad ovaj projekat je u pitanju, ali pre toga smo učestvovali na drugim projektima i ekstra sam zadovoljna – kažu stariji sugrađani.

Ići u korak s vremenom predstavlja jedan od zahtevnijih zadataka, ali kada se ostvaruje u timu, sve postaje lakše.

Promocija međugeneracijske solidarnosti i brige za starije sugrađane, kao i povećanje svesti o važnoj ulozi koju stariji imaju u društvu samo su neki od ciljeva Kluba “Spajalica”.

Opšti utisak je da je ova obuka njima veoma zanimljiva, ali i važna i korisna, iz razloga što funkcionisanje na tom polju interneta i modernih tehnologija smanjuje se kod njih neki osećaj usamljenosti i komunikacija im je lakša i dostupnija, kao i informacija koje su njima od značaja – kaže Anđela Tomić.

Novosadski humanitarni centar u okviru projekta Spajalica, Novosadski humanitarni centar pruža i podršku najugroženijima, besplatnu pomoć i negu u kući.

Pružili smo uslugu tokom cele ove godine za najstarije sugrađane koji su u prilično lošim materijalnim uslovima. Obezbedili smo im uslove kućne nege i pomoći u kući, kako bi im na taj način nekako olakšali i pomogli. Da li to još uvek traje? Jeste. Ceo projekat Spajalica traje do kraja ove godine – kaže Anđela Tomić.

Za detaljnije informacije, zainteresovani mogu pozvati Novosadski humanitarni centar svakog radnog dana ili doći na edukativnu radionicu modernih tehnologija utorkom i četvrtkom od 10 časova.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay