Početna Danas u gradu Stručnjaci, nastavnici i predstavnici saveta roditelja učestvovali na dvodnevnom seminaru “Bezbednost dece...

Stručnjaci, nastavnici i predstavnici saveta roditelja učestvovali na dvodnevnom seminaru “Bezbednost dece u saobraćaju”

0

39

Drugi dan stručnog seminara radnog naziva “Podizanje nivoa znanja nastavnika o značaju bezbednosti dece u saobraćaju u zonama osnovnih i srednjih škola”, namenjenog podizanju nivoa znanja nastavnika iz oblasti bezbednosti u saobraćaju radi savremenijih pristupa u edukaciji dece za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, ispraćen je s velikim interesovanjem publike.

21

Posebnu pažnju prisutnih pedagoga privuklo je predvanje Marka Rosića iz Agencije za bezbednost saobraćaja na temu kako deca stradaju u saobraćaju i kako to nastavnici i učitelji mogu doprineti smanjenju stradanja. Naime i pored sjajnog predavanja, gospodin Rosić je bio obasut pitanjima.

28

Predavanje koje je takođe veoma zainteresovalo publiku održala je Sonja Peričić Medić, a ticalo se toga kako se treba ponašati u slučaju saobraćajne nesreće i kako u takvim situacijama pružiti pomoć.

Usledila je panel-diskusija o zakonu o bezbednosti saobraćaja gde smo imali prilike da čujemo i zakonske regulative o saobraćaju. Učesnici panela bili su: Zoran Alimpić i Branko Stamatović iz Agencije za bezbednost saobraćaja, zatim Nenad Stanković, komandir saobraćajne policije Novi Sad i Dragan Knežević iz Auto škole Alunno. Moderatorka Jovana Gligorijević je uz odlična pitanja uspela da za kratko vreme ukaže na najvažnije stavke.

48

Tokom polučasovne pauze za osveženje, učesnici seminara uživali su uz muziku Salon orkestra “FloriArt”.

62

Na programu nakon pauze bile su i dve sjajne studije slučaja u režiji Marijane Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja i Marka Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative na temu Semaforizacije odnosno bezbednosti biciklista u saobraćaju.

66

Promocijom brošure Bezbedna zona škole Tanje Mitić zatvoren je dvodnevni stručni seminar o bezbednosti dece u saobraćaju.

65

Autor: Daniela Stamenković
Foto: Mladen Sekulić