Početna Danas u gradu Studentska predstava “Ćuti i pevaj” večeras u Novom Sadu

Studentska predstava “Ćuti i pevaj” večeras u Novom Sadu

0

ballet-don-quijote-895062_640

U Multimedijalnom centru Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u okviru projekta “Kulturni napad”, danas u 19 časova biće izvedena predstava “Ćuti i pevaj”. Ulaz je slobodan.

Prvi deo predstave je priča bez reči, koju izvode studenti glume u jednodelnim kostimima i prekrivene glave. Priča o slučajnom ubistvu, u kojoj glavna glumica beži kroz zemlje i kontinente, a mesta i podneblja opisuju telima ostali članovi trupe.

U drugom delu, koji je kolažnog tipa, glavnu reč imaju studentkinje solo pevanja, koje kroz popularne pesme na nesvakidašnji i komičan način pričaju priče iz svakodnevnog života uz pomoć deset glumaca, živopisnih kostima i mnogobrojne rekvizite, kaže se u najavi.

Komad izvode studenti i studentkinje druge godine glume, iz klase prof. Borisa Isakovića: Aleksandra Arizanović, Nadežda Jakovljević, Ana Keserović, Miloš Lučić, Dejan Maksimović, Rade Maričić, Rastko Mićić, Ema Muratović, Julija Petković i Stevan Uzelac.

U predstavi igraju i studentkinje prve i druge godine solo pevanja, iz klasa prof. dr Milice Stojadinović i prof. Ljiljane Lišković: Aleksandra Pletikosić, Svjetlana Đokić, Astina Bratscher i Vera Zečević.

“Kulturni napad” je projekat Akademije umetnosti u Novom Sadu koji obuhvata predstavljanje umetničkih sadržaja studenata i studentkinja u gradovima Vojvodine. Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay