Početna Danas u gradu U Gradskoj kući upriličen prijem za rukometaše i rukometašice selekcije Grada Novog...

U Gradskoj kući upriličen prijem za rukometaše i rukometašice selekcije Grada Novog Sada

0

Prijem za rukometase u gradskoj kuci  (1)

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su u Gradskoj kući rukometaše i rukometašice selekcije Grada Novog Sada, uzrasta od 15 do 17 godina, koji su na jednom od najvećih evropskih međunarodnih turnira za mlađe kategorije održanom u nemačkom gradu Dortmundu osvojili prvo i četvrto mesto. Na ovogodišnjem, jubilarnom 20. Međunarodnom turniru “DO KUP” učestvovalo je 58 ekipa.

Izuzetno smo ponosni i zadovolјni uspehom mladih sportista koji su naš grad i našu zemlјu na najbolјi mogući način predstavili u Dortmundu. Grad Novi Sad je prepoznao prave vrednosti podržavajući mlade sportiste, ulažući u njihov rad, što će nastaviti da radi i u budućnosti – rekao je Predrag Svilar i poželeo rukometašima još mnogo medalјa na predstojećim takmičenjima.

Prijem za rukometase u gradskoj kuci  (2)

Šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović čestitao je sportistima na postignutom uspehu i rekao da je osvajanje prvog i četvrtog mesta značajan podvig za mlade sportiste pogotovo ako uzmemo u obzir ogromnu takmičarsku konkurenciju na ovogodišnjem turniru.

Novi Sad je još jednom pokazao da je grad sporta u kome treniraju evropski, svetski i budući olimpijski šampioni – naglasio je Aleksandar Petrović.

Trener muške selekcije Boris Rojević je pohvalio sjajnu organizaciju i domaćine iz Dortmunda koji su se potrudili da se naš tim oseća kao kod kuće.

Ovaj turnir je veliko iskustvo i podstrek za mušku selekciju. Još jednom smo pokazali da možemo da stojimo rame uz rame sa najbolјim sportistima u Evropi – rekao je Boris Rojević i dodao da je kod ženske selekcije napravlјen pomak ka cilјu da dođu do prve medalјe.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad