Početna Gradske teme Bazen na Klisi ruiniran: Problem može postati ozbiljniji

Bazen na Klisi ruiniran: Problem može postati ozbiljniji

0

Bazen Pixabay.comUprkos tome što je bazen “Slana bara” na Klisi izgrađen pre svega nekoliko godina, krov i spoljašnji zidovi su u veoma lošem stanju.
Prema rečima direktora Vojislava Jovanovića, propadanje spoljašnjih zidova su uzrokovali problemi sa krovom koji su evidentni u poslednjih šest godina, odnosno od same izgradnje objekta.

Fasada je samo posledica problema koji imamo sa krovom objekta, znači stvara se kondenz u krovu koji se sliva u zidove i onda kvasi zidove i tokom vremena, i zime i toplog perioda otpada fasada – kaže Jovanović.

Godinu dana nakon otvaranja bazena, rukovodstvo hale se na sastanku žalilo da izvođač radova nije ispravio greške napravljene tokom gradnje, ali bez uspeha, rekao nam je Jovanović i dodao da problem može biti ozbiljniji u narednom periodu.

Pošto se devastira objekat, postoji mogućnost da ta stalna vlaga ošteti i krov i zidove, armaturu u zidovima i tako dalje. Postoji mogućnost da se stvori veće oštećenje koje će dovesti do toga da se onda bazen zatvori – veli Jovanović.

Iz Javnog preduzeća “Poslovni prostor”, koje je investitor radova, kažu da su u potpunosti upoznati sa trenutnim stanjem na bazenu, kao i da će u skladu sa svojim nadležnostima u narednom periodu popraviti fasadu i krov, s obzirom na to da izvođač radova nije rešio problem.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija / Pixabay.com