Početna Danas u gradu U Novom Sadu održana promocija bezbednosti u saobraćaju

U Novom Sadu održana promocija bezbednosti u saobraćaju

0

U okviru 23. Novosadskog maratona održana još jedna akcija promovisanja bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Smanji gasU okviru projekta „Smanji gas“ pod pokroviteljstvom Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije pokrenuta je akcija Dečija nedenja, bezbedna nedelja. Akciju bezbednog ponašanja u saobraćaju podržao je Grad Novi Sad.

Nemanja VukcevicOvakve akcije su od posebnog značaja za Grad Novi Sad jer želimo da takmičarski duh koji smo prepoznali u Novosadskom maratonu primenimo i u oblasti edukacije dece o saobraćaju kako bi deca razvijala takmičarski duh u znanju kada su u pitanju saobraćajni znaci i propisi. U ovome vidim budućnost na kojoj ćemo raditi“, rekao je Nemanja Vukčević predsednik saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Sada.
Vukčević je naglasio da pored redovnih aktivnosti promocije bezbednosti u saobraćaju treba češće održavati akcije jer stižu nove generacije kojima se znanje treba dalje prenositi.
Podsetimo se početkom školske 2015. godine Auto sportski klub “Petro max” je počeo sa akcijom promocije bezbednosti u saobraćaju i kao organizator ovog projekta nastavio je da obučava predškolsku i školsku decu u bezbednom prelaženju ulice i bezbednoj vožnji u automobilu.
U okviru poslednjeg dana Dečije nedelje imamo promociju bezbednog prelaska preko pešačkog prelaza. Akcija ima za cilj da ukaže na važnost da roditelji vezuju pojas svojoj deci kada ih voze kolima i da time daju primer svojoj deci kako se treba ponašati u saobraćaju“, izjavila je Danijela Ignjatić.
Deca svoja prva saznanja o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju dobijaju u obdaništu i u školi.
Primena praktičnog znanja kao primer daju roditelji. Akcija u okviru Maratona je bila namenjena i deci i roditeljima u okviru koje su proverena znanja takmičara maratona koji su uspešno prošli test.
Iako je završena Dečija nedelja, akcija “Smanji gas” se nastavlja. Za sutra je najavljen čas bezbednosti koji će biti održan u osnovnoj školi “Jovan Popović“.

Tekst i foto: Ljiljana Kozarov