Početna Danas u gradu U SNP uskoro tri premijere

U SNP uskoro tri premijere

0

pozoriste-jpg_660x330 Posle uspešno odigrane predstave “Šine ili Bog nas pogledao” Milene Marković u Srpskom narodnom pozorištu nas očekuju još tri premijere koprodukcije.

Po novom tekstu Dejana Dukovskog, a u režiji Aleksandra Popovskog, u septembru nas očekuje “Duh koji hoda”. Forum za novi ples je zajedno sa studentskim kulturnim centrom iz Novog Sada i nemačkim teatrom pripremio komad “Revolucija neće biti izvedena”. U pripremi je “Dekameron” u režiji Ane Tomović, i Hamlet koji će režirati Nikola Zavišić.

U Šinama Milene Marković, govori se na svim jezicima bivše Jugoslavije. Simbol metaforičke države je žena i generacijski niz koji ona formira.

Manevarski prostor za polje stereotipa o ženama događa se na fudbalskom igralištu uz navijače, kako u publici tako i na sceni. Kao i tračnice šina, tako su dijalozi dvosmerni.

Posle uspele premijere na otvorenom igralištu male ekonomske škole, “Šine ili Bog nas pogledao” Milene Marković, biće igrane na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Autor: 021