Početna Danas u gradu Unapređenje zdravstvene zaštite za novosadske studentkinje

Unapređenje zdravstvene zaštite za novosadske studentkinje

ginekoloska stolica7

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je predaji ginekološkog stola namenjenog i za pregled osoba sa invaliditetom Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu.

Nastavljajući aktivnu politiku podrške svim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Novi Sad, kao i zdravstvenim ustanovama na teritoriji grada, iz budžeta Grada je za ovu godinu izdvojeno 1.700.000 dinara za kupovinu ginekološkog stola za osobe sa invaliditetom, koji je dat na korišćenje Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu. Grad je veoma ponosan na sve aktivnosti koje Zavod preduzima pružajući zdravstvenu zaštitu za desetine hiljada studenata, uz svakodnevno demonstriranje posvećenosti i ozbiljnosti u radu. Zdravstvena zaštita za osobe sa invaliditetom je jedno od osetljivijih pitanja, ne samo u okviru zdravstvene, već i socijalne politike i zato mislim da je ovim potezom učinjen korak napred na oba polja. Grad i Zavod su zajednički 2013. godine sanirali štetu na krovu ove ustanove, a 2014. smo sredstvima Grada proširili i kapacitete Zavoda za novih 280 kvadratnih metara, čime smo omogućili još kvalitetnije pružanje usluga studentima u pogledu zdravstvene zaštite – rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da će Grad nastaviti da pruža podršku svim zdravstvenim ustanovama u gradu.

ginekoloska stolica5

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu prof. dr Veselin Dickov se zahvalio Gradu Novom Sadu na kontinuiranoj podršci i istakao veliki značaj nabavke najsavremenijeg ginekološkog stola.

Zavod pruža zdravstvene usluge za 77 000 studenata, odnosno 61 000 sa Univerziteta u Novom Sadu i 26 000 studenata sa svih privatnih akreditovanih Univerziteta. Gradska uprava za zdravstvo je prepoznala kvalitet rada i mogućnosti koje Zavod može da pruži, te poslednjih godina ulaže značajna sredstva u našu ustanovu. Novi Sad je lokalna samouprava koja se veoma odgovorno odnosi i prema ustanovi čiji nije osnivač, i brine o budućnosti svih svojih građana, posebno o najosetljivijoj populaciji, a to su devojke s invaliditetom – rekao je prof. dr Dickov.

Kabinet za ginekologiju Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu je sada opremljen najsavremenijim ginekološkim stolom koji postoji na ovim prostorima i potpuno je digitalizovan. Time je omogućen adekvatan pregled svih studentkinja, uključujući i one sa nekim oblikom invaliditeta ili sa akutnim povredama.

Autor: NsHronika.rs