Početna Danas u gradu UNICEF u Novom Sadu obeležava Mesec roditeljstva

UNICEF u Novom Sadu obeležava Mesec roditeljstva

Tokom juna meseca UNICEF u Srbiji i partnerske institucije i organizacije iz Mreže za decu Novog Sada organizovaće brojne aktivnosti kojima će se obeležiti Mesec roditeljstva.

Ove godine sve je pod okriljem poruke “Pozitivno roditeljstvo – dar za ceo život”, a cilj je da se podigne svest i razumevanje među roditeljima, starateljima, stručnjacima, lokalnim zajednicama, institucijama i kompanijama o važnosti podsticajnog roditeljstva za razvoj i učenje dece ranog uzrasta.

Aktivnosti tokom meseca juna koje se dešavaju u Novom Sadu, ali i širom zemlje posvećene su osnaživanju roditelja kako bi se u punoj meri uključili u odrastanje svoje dece, ne samo kao podrška njihovoj dobrobiti, zdravlju, uključujući imunizaciju i ishrani već i kao partneri u igri, istraživanju, zajedničkom učenju i druženju.

Kvalitetni odnosi, veštine i znanja koje dete gradi u najranijem uzrastu predstavljaju temelj za kasniji samostalan i uspešniji život, a roditelji imaju ključnu ulogu u tome.

Tako će do kraja juna u pedijatrijskim službama Doma zdravlja Novi Sad pedijatri prepisivati na recept čitanje 15 minuta svakog dana, a deci i njihovim roditeljima na raspolaganju će biti knjige za čitanje u čekaonicama.

U vrtićima širom Novog Sada organizovaće se otvorena vrata za decu i roditelje i radionice “Kako se prave igračke”. Kroz foto konkurs “Porodica živi u vrtiću” prikupljaju se najzabavnije porodične fotografije, a krajem junameseca biće organizovane izložbe.

Dešavanja do kraja juna:

17.6. Igraonica za tate u predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo – Slavi se Međunarodni dan očeva i govori se o značaju uključenosti oca u razvoj decenajranijeg uzrasta, brigu o zdravlju, uključujući imunizaciju, ishrani.

18.6. Otvoreni susret sa usvojiteljima – usvojitelj mentor, Centar Harmonija

19.6. Igra sa roditeljem uvek i svuda – stručne konsultacije u Sigurnoj ženskoj kući

25.6 Otvaranje kutka za čitanje u Domu zdravlja Novi Sad

Izvor: 021
Foto: UNICEF