Početna Danas u gradu Uređuju se dečija igrališta

Uređuju se dečija igrališta

igraliste_trg_komenskog_600Zavod za izgradnju grada saopštio je da počinju radovi na obnovi i sanaciji dečijih igrališta i sportskih terena u Novom Sadu.

Vrednost radova je 10 miliona dinara, a radove će izvoditi JKP “Lisje”. Prvo će se raditi na lokacijama na kojima je bezbednost dece najugroženija i to na Limanu, Grbavici, Keju i Starom gradu.

– Stručne službe ZIG-a ustanovile su na kojim sve lokacijama i u kojoj meri je potrebno intervenisati. Potrebno je obaviti popravku i osveženje mnogih rekvizita, a oni koji su potpuno uništeni demontiraće se i ukloniti, ali će se na njihovim mestima postaviti novi. Pored ovih radova, pristupiće se i popravci peščanika, košarkaških tabli i obruča za koševe, uređenju platoa za igru dece u međublokovskim površinama, sanaciji i farbanju klupa i kanti za otpatke u okolini igrališta i sportskih terena – kažu u ZIG-u.

U ovom preduzeću navode da ove aktivnosti nameravaju da nastave i u narednom periodu, jer u Novom Sadu ima još zapuštenih i devastiranih prostora za okupljanje dece i mladih, zbog čega će se i dalje, dinamikom koju određuju raspoloživa finansijska sredstva, raditi na sanaciji igrališta i sportskih terena.

Iz ZIG-a su istovremeno apelovali na građane da čuvaju mesta za igru dece, da ih adekvatno koriste i da ih ne uništavaju kako ne bi bila ugrožena bezbednost najmlađih Novosađana.

Autor: 021