Početna Danas u gradu Uskoro počinju radovi u Ulici cara Lazara u Futogu

Uskoro počinju radovi u Ulici cara Lazara u Futogu

radovi-na-putu-kurir.rs_-690x459-e1431337744320Radovi u Ulici Cara Lazara u Futogu počeće uskoro, jer je “Zavod za izgradnju grada” pokrenuo postupak javne nabavke za izgradnju saobraćajnih površina sa odvodnjavanjem i rekonstrukciju vodovoda.
“Nedovoljna širina kolovoza, nepostojanje adekvatnih pešačkih i biciklističkih staza, znatno učešće autobusa GSP-a i drugih motornih vozila, utiče na to da je u ovoj ulici umanjena bezbednost u saobraćaju, naročito za najugroženije učesnike, a to su pešaci i biciklisti. Osim toga, saobraćajnica je, usled izrazitog saobraćajnog opterećenja, u veoma lošem stanju i postoji potreba za njenom rekonstrukcijom”, stoji u saopštenju ZIG-a.
Planira se izgradnja kolovoza širine šest metara, obostranog parkinga i pešačkih staza 1,60 metara, kao i mesta za autobuska stajališta. Radovi će takođe obuhvatiti rekonstrukciju postojeće mreže, kao i postavljanje podzemnih elektro instalacija.
Otvaranje pristiglih ponuda zakazano je za 5. oktobar, a nakon potpisivanja ugovora sa odabranim izvođačem počeće radovi.

Autor: 021