Početna Danas u gradu Uskrs u Prihvatilištu za beskućnike!

Uskrs u Prihvatilištu za beskućnike!

0

Dan nakon Uskrsa u Prihvatnom centru – Dnevnom boravku za beskućnike na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, zatekli smo tridesetak korisnika kojima smo, zahvaljujući osoblju restorana “Lazin salaš” i zaposlenima u “Color Press Grupi”, poslužili svečani ručak.

Tokom uskršnjih praznike svi se trudimo da budemo u okrilju porodice i da maksimalno uživamo, ali hrišćanski je da se setimo i onih koji nemaju tu sreću i zadovoljstvo niti mogu sebi da priušte sve što im je potrebno.

Sugrađani, koje praznici obično zateknu na ulici, u Prihvatilištu imaju mogućnost da se okupaju, presvuku, ugreju i pojedu jedan suvi obrok, ali kuvan, topao ručak za njih je retko zadovoljstvo. Ukusan praznični ručak pripremili su im kuvari iz čuvenog novosadskog restorana “Lazin salaš”, a mi smo ih obradovali novinskim izdanjima “Color Press Grupe”.

Naša kompanija podstiče sve ljude dobre volje da pomognu najugroženijima i da budu svesni da je njihovo “malo” nekome “mnogo” i da je dužnost svakog građana da ne brine samo o sebi i svojim najbližima već da se ponekad uključi u akcije od opšteg, šireg društvenog značaja.

Ukoliko smo vas podstakli da svoje vreme, materijalna sredstava i ideje usmerite na to kako da olakšate život onima koji imaju manje od vas, pišite na mejltatjana.dobanovacki@color.rsili posetite neko od Prihvatilišta u našem gradu gde će vam reći šta im je najnužnije i kako možete najviše pomoći.

Autor: Lidija Ćulibrk
Foto: Color Press Grupa