Početna Danas u gradu Više od devet miliona dinara za uređenje tri studentska doma i Velike...

Više od devet miliona dinara za uređenje tri studentska doma i Velike menze u Novom Sadu

0

I ovog leta nastavlja se sređivanje studentskih domova u Novom Sadu. Više od devet miliona dinara biće investirano u radove u tri studenska doma i Velikoj menzi. U studenskom domu “Slobodan Bajić ” biće saniran kompletan krov, a u Studentskon centru Novi Sad podsećaju da je prošle godine investirano u zamenu vrata na studentskim sobama i izvršeno uređenje svih terasa. Veliku menzu očekuje krečenje celog objekta. U studentskom domu “23 Oktobar” – će biti obnovljene postojeće hidrantske instalacije, a kompletno će biti okrečen studentski dom “Feješ Klara”.

“Već nekoliko godina zaredom Studentski centar Novi Sad intenzivno radi na poboljšanju uslova za život i boravak studenata u našim domovima. Prošle i ove godine ulaže se preko 50 miliona dinara u domove i menzu. Prošle godine su zamenjena sva vrata na prvom spratu u domovima “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović”. A prvi put posle izgradnje izvršeno je uređenje terasa u oba doma. Takođe, zamenjen je krov na domu “Sajmište”, a oko pet miliona dinara invstirali smo u uređenje “Restorana 2” – velike menze, gde su pored krečenja, zamenjena vrata na toaletima i postavljene nove pločice u celom restoranu. U domu “Nikola Tesla” umesto starih ugradili smo nove tuš kabine, a otvorili smo još jedan restoran u glavnom holu Spensa u kom se poslužuje 500 porcija ručka dnevno. To je samo deo ulaganja da bismo ambijent u kom boravi i hrani se 3.500 studenata bio što udobniji i uređeniji”, kaže Zoran Martinović, direktor Studentskog centra.

Svi radovi biće izvedeni tokom leta dok se studenti nalaze na letnjem raspustu.

“Izuzetno je važno da tokom leta kada su studenti na raspustu unapredimo prostore u kojima studenti borave, kako bismo im omogućili što bolje uslove za školovanje i život”, rekao je Martinović.

On podseća da je u cilju rasterećenja Velike menze i unapređenja usluge ishrane studenata u glavnom holu Spensa, preko puta ulaza na bazene otvoren novi restoran od 127m2, u kom se svakog dana poslužuje ručak za 500 studenata.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia