Početna Danas u gradu Vučević obišao radove u Sremskoj Kamenici

Vučević obišao radove u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na putnoj infrastrukturi u Mesnoj zajednici Sremska Kamenica i tom prilikom je istakao da je Grad Novi Sad uložio oko 50 miliona dinara na rekonstrukciju i izgradnju puteva, trotoara, asfalta i kolovoza u toj mesnoj zajednici na više od 50 lokacija.

Nakon obilazaka druge faze radova u Železničkoj ulici u Sremskoj Kamenici, gde je prvi čovek Novog Sada razgovarao sa predstavnicima saveta te mesne zajednice i izvođačima radova, Vučević je ocenio da je Sremska Kamenica jedna od najrazuđenijih delova na novosadskoj teritoriji, te da s toga svi infrastukurni radovi u toj oblasti predstavljaju veliki izazov, a veliku zahvalnost ukazao je žiteljima tog naselja, te gradskim komunalnim preduzećima, koji su, kako ističe, u dobroj meri izvršili sve što je ranije dogovoreno.

– Javno komunalno preduzeće “Put” ternutno radi na rekonstrukciji Ulice Moše Pijade i Železničke ulicu u dužini od 1.200 metara, a vrednost te investicije je nešto manja od 16 miliona dinara i to ujedno predstavlja kraj građevinske sezone i finiš radova sa sremske strane Novog Sada u tekućoj godini – izjavio je Vučević, dodavši da Grad Novi Sad zajedno sa Pokrajinskom vladom planira izgradnju velike kružne raskrsnice u blizini Instituta za kardiovaskularne bolseti vredne 90 miliona dinara, a koja će se raditi sledeće godine.

Govoreći o predstojećim infrastrukturnim radovima u Sremskoj Kamenici, Vučević je istakao da je jedan od najvećih izazova za Grad Novi Sad naselje Bocke, gde je planiran nastavak izgranje vodovodne i atmosferske, te fekalne kanalizacione mreže.

– Još jednom koristim priliku da se izvinim svim građanima Novog Sada zbog problema u saobraćaju koji su izazavani radovima. Razumemeo nervozu i ljutnju, ali građani i te kako znaju da radovi nisu usmereni ka kampanji ili prikupljanju političkih poena, nego ka kvalitetnijem životu građana ne čitavoj teritoriji Grada Novog Sada – izjavio je Vučević.

On je istakao zadovoljstvo zbog gotovo u celosti izvršenog budžeta za putnu infrastrukturu u Novom Sadu za 2017. godinu, čija je vrednost veća od milijarde dinara, a napomenuo je da se na centralnim gradskim bulevarima počelo sa vidljivijim obeležavanjem pešačkih i biciklističkih prelaza, što će, prema njegovom sudu, uticati na veću sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Gradonačelnik Novog Sada je kazao da je Partizanska ulica u tom gradu puštena u promet pre roka, te da se trenutno radi raskrsnica te i Temerinske ulice, a ona bi trebala biti gotovo za 20-ak dana.

– Počinje uskoro nastavak radova na kanalizacionoj mreži u Budisavi, gde se radi treća i četvrta faza i onda ulazimo u 2018. godinu, a nadam se da ćemo do kraja godine imati potpisan ugovor za prvu fazu izgradnje Sentandrejskog bulevara, što je najveća infrastukturna investicija Grada Novog Sada, a troškovi izgradnje samo prve faze iznosiće gotovo 800 miliona dinara – rekao je Vučević.

Završetak druge faze radova na rekonstrukciji Železnicke ulice u Sremskoj Kamenici planiran je za ponedeljak, kada će ujedno početi i treća, odnosno poslednja faza radova.

Izvor: Tanjug
Foto: Novisad.rs