Početna NStyle Deichmann Fashion Talk: Nenad Radujević – Modna industrija je jedna od značajnijih...

Deichmann Fashion Talk: Nenad Radujević – Modna industrija je jedna od značajnijih privrednih grana u koju treba ulagati

Prva modna konferencija namenjena modnoj industriji , influenserima iz ove oblasti, mladim kreatorima, modnim novinarima, modnim fotografima i svima koji vole i prate modu pod nazivom “Deichmann Fashion Talk” održana je 16. oktobra u hotelu Metropol u Beogradu. Pored ostalih, ovaj događaj je svojim prisustvom uveličala i Milica Pavlović, prva brend ambasadorka kompanije Deichmann kod nas.

Četvrtim i poslednjim panelom pod nazivom „Everybody wants to be us: Da li Đavo još uvek nosi Pradu?“ moderirala je Marina Kosanović, a govornici su bili Petar Janošević, glavni i odgovorni urednik magazina „Harper’s BAZAAR“, Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica magazina „Lepota i zdravlje“, Nenad Radujević, direktor modnog studija „Click“ i Srđan Šveljo. Zajedno su pokrenuli pitanja koja su se odnosila na trendove i promene u modi i medijima.

Nenad Radujević se ovom prilikom osvrnuo na početke modnog studija “Click”, i podsrtio sve prisutne da je teksilna insdustrija u vreme stare Jugoslavije bila druga po važnosti u našoj zemlji, a glavna proizvođačka snaga te industrije se nalazila u Srbiji.

– Nažalost mnoge fabrike iz tog vremena su tokom devedesetih nestale, ali srećom, upravo u to vreme su se pojavile privatne modne kuće koje su ipak nasledile bar neki deo te produkcije i tradicije – rekao je Nenad i dodao: – Modna industrija danas je jedna od značajnijih privrednih grana u koju treba ulagati, ali ona, nažalost, nije interesantna stranim investitorima niti državnoj upravi u vidu subvencija.

Srđan Šveljo je u svom izlaganju tokom panela rekao kako ne veruje da nove generacije, milenijalci, slepo prate trendove, jer ih je danas, kako kaže, veoma teško ispratiti jer se stalno pojavljuju i nude nove stvari.

O čemu se još diskutovalo tokom panela pogledajte u video snimku u nastavku: