Početna NStyle Deichmann Fashion Talk: Vesna de Vinča: Nama fali internacionalizacija

Deichmann Fashion Talk: Vesna de Vinča: Nama fali internacionalizacija

0

Prva modna konferencija namenjena modnoj industriji, influenserima iz ove oblasti, mladim kreatorima, modnim novinarima, modnim fotografima i svima koji vole i prate modu pod nazivom “Deichmann Fashion Talk” održana je 16. oktobra u hotelu Metropol u Beogradu. Pored ostalih, ovaj događaj je svojim prisustvom uveličala i Milica Pavlović, prva brend ambasadorka kompanije Deichmann kod nas.

Moderatorka drugog panela koji je nosio naziv „Modno tržište u SEE regionu“ bila je novinarka Aida Đedović, a govorile su Afrodita Bajić ispred modne kuće „Afrodita Mode Collection“, Slađana Milojević ispred „Fashion Aparel Cluster Serbia“, Maruška Topalović, vlasnica studia „Maruška“, Ljiljana Andrijašević, marketing direktorka brenda „Mona“, Suzana Perić, modni kreator i Vesna Jugović de Vinča predsednica kompanije „MissYu“.

Vesna de Vinča je bivša novinarka, spisateljica i vlasnica modne agencije “Miss Yu”.

Na početku priče, navela je nekoliko iskustvenih primera na kojima možda može nešto da se nauči upravo o temi mode, probijanja, proširenja tržišta i novih ideja. Pričala je o intervjuu koji joj je, kako je rekla, promenio vizuru – sa Paco Rabanom.

Rekla je da se divi fashion svetu u Srbiji, ali i da pored ogromnog potencijala – fali nešto.

– Mislim da svako od kreatora ima tu želju da napravi mit od svog brenda. Nama fali internacionalizacija, a to ne može svako. Kada je dobra ideja, ona nađe novac – to je i dokaz kakva je.

O čemu se još diskutovalo tokom panela pogledajte u video snimku u nastavku: