Početna NStyle “Nešto za pamćenje” by Marta Miljanić

“Nešto za pamćenje” by Marta Miljanić

Marta Miljanic (1)

Uvek je dobar tajming za ljubav, za bliskost, za brak… Devojke koje žele malo drugačiji i moderniji izgled za taj dan, koji odstupa od klasičnih venčanica, u poslednje vreme spas pronalaze u dizajnerskim komadima. Na poslednjem Serbia Fashion Week-u Marta Miljanić predstavila je svoju najnoviju kolekciju i to baš namenjenu venčanjima!

Marta Miljanic (2)

Kolekcija “Something to Remember” inspirisana je fotografijama Steven Meisela koji je 1984. godine fotografisao Madonu za cover albuma “Like a Virgin”, kao i same osamdesete godine prošlog veka koje su odstupale od standardnog, kada je sve bilo prenaglašeno bez pravila.

Marta Miljanic (3)

Takođe, inspiracija je tražena u fotografijama Gaja Bourdina koje su hiper senzualne, glamurozne, šokantne i u fotografijama Berta Sterna koji je uradio seriju fotografija sa Merilin Monro.

Marta Miljanic (4)

Želja je bila uzeti elementie 80-tih i transformisati ih u moderno, osmisliti svedenije siluete sa pažljivo doziranim elegantnim i prefinjenim da bi se stvorio novi “chic look”.

Marta Miljanic (5)

Pored jednostavnih oblika i linija akcenat je na bojama i materijalima pastelnih boja u kombinaciji sa perjem. Kako se priča razvijala stvorena je kolekcija koja predstavlja novu dimenziju ženstvenosti.

Marta Miljanic (6)

Marta Miljanic (7)

Marta Miljanic (8)

Marta Miljanic (9)

Autor: Srđan Šveljo
Foto: Dušan Milovanović
Frizura: Milena Ban @Unlimited Hair
Šminka: Željka Janković
Model: Marina Đorđević
Stylist: Stefan Orlić