Početna NStyle Visoka moda još jednom ostavila bez daha publiku Serbia Fashion Weeka

Visoka moda još jednom ostavila bez daha publiku Serbia Fashion Weeka

Eymeric Francois 2

Jedina licencirana Nedelja mode u našoj zemlji, Serbia Fashion Week, polako se bliži kraju. Posetioci, novinari iz zemlje i sveta i dizajneri sabiraju utiske, a posećenost ove manifestacije iz dana u dan sve više raste.

Jučerašnje modno veče otvorili su Bojana Rosić Jovović i City glam jewelry iz Crne Gore, Aleksandar Gavrić iz Srbije i Reka Orosz iz Mađarske.

BRJ

Bojana Rosić Jovović je prikazala liniju svečanih haljina, koje su uglavnom bile izrađene od čipke, sa neizbežnim resama i cirkonima, a City Glam Jewelry tim pokazao je da možemo da se obučemo, a da pritom nemamo ni jednu tkaninu na sebi. Dve devojke došle su na ideju da kreiraju odeću koristeći samo lance i kristale i to im je itekako pošlo za rukom.

Aleksandar Gavrić

Mladi Aleksandar Gavrić dokazao je da kada je o pravom talentu reč granice ne postoje, budući da je sa svega 16 godina dobio priliku da sa svojim kreacijama nastupi na Serbia Fashion Weeku. On je, u skladu sa svojim godinama, prikazao urbane mladalačke kombinacije, ali i svoju svečanu kolekciju i kolekciju torbi, gde je kombinovao kožu, pamuk i krzno.

Reka Orosz

Poslednja, ali ne i manje atraktivna revija Reke Orosz na mnoge je ostavila pozitivan utisak. Ova dizajnerka poreklom je iz Mađarske, ali boravi u Londonu gde priprema svoje kreacije. Prikazala nam je i mušku i žensku kolekciju za koje je koristila mnoge materijale, od vune, pliša, satena, pamuka do kože i šljokica. Reka smatra da žena treba da ima isti dizajn tašne, odeće i aksesoara, tako da je svaka devojka imala u skladu sa haljinom i tašnicu i nakit u kosi, a dizajnerka kaže da zna da izrađuje cipele, i one bi bile istog dizajna.

Svoje kolekcije predstavili su potom Madmood Fashion Show Milano iz Italije, Marta Miljanić iz Srbije i Zorana Miličić takođe iz Srbije.

Madmood Milano

Madmood Milano Fashion Show predstavio je svoju svečanu kolekciju, pa su tako pistom zablistale elegantne, duge i svetlucave haljine od čipke. Kolekcija Marte Miljanić koja je usledila, bila je veoma mračna, a dizajnerka je inspriaciju pronašla u stvarima i muzici koju voli i privatno sluša – rock, punk i metal, koje su posetioci imali priliku i da čuju tokom reviji.

Marta Miljanić

Ovaj blok zatvorila je Zorana Miličić, prikazavši nam brend “Cataleya” koji predstavlja jaku ženu koja ima stav i zna šta hoće. U njenim kreacijama sinoć su se kao modeli oprobale voditeljke Dušica Jakovljević i Hana Hadžiavdagić, a Zoranin plan za budućnost je da se nađe u nekoj drugoj stranoj zemlji na Nedelji mode.

Zorana Miličić 2

Trinaesti blok počeo je predstavljanjem Sare Jessy Jones koja je bila pravo osveženje za Jesenje izdanje ove Nedelje mode. Pistom su se nizali šareni, lepršavi i veoma ženstveni modeli, uz veselu muziku koja je upotpunila doživljaj.

Sarah Jessy Jones

Posle Sare, na veliko zadovoljstvo publike, svoju kolekciju predstavio je svima dobro poznat, Boško Jakovljević koji je u izradi koristio najkvalitetnije materijale dostupne u Srbiji, dok mi je ideja vodilja bila je da obuče sebe i druge.

Boško Jakovljević

Prvi utisci nakon revije Vesne Milošević bili su sjajni. Kreatorka je bila prezadovoljna i smatra da je uspešno predstavila ideju urbane devojke 21. veka kroz svoje komade odeće obogaćene nakitom. Prirodna lepota bila je njena najveća inspiracija, zelenilo kao i plave nijanse koje podsećaju na travu i more.

Vesna Milošević

Naredni blok otpočeo je u fantastičnoj atmosferi. Prvi se predstavio neprikosnoveni Bata Spasojević. Jedna od glavnih inspiracija za ovu kolekciju bila mu je Tamara Plakić, žena koja, kako kaže, ima 82 godine i nema granica u odevanju i razmišljanju.

– Godine za modu nisu bitne, bitno je dobro se osećati u svojoj koži i uživati u životu – izjavio je Bata.

Bata Spasojević

Poslednji dizajner koji se predstavio pete večeri Nacionalne nedelje mode, svakako je jedna od najvažnijih ličnosti ove organizacije, Eymeric Francois. Reakcije publike teško mogu da se prenesu rečima, jer je oduševljenje bilo više nego očigledno.

Eymeric Francois 3

Njegova najnovija kolekcija inspirisana je svetom iz bajki, svetom sirena i vila. Kreacije podsećaju na kostime koji su pretvoreni u haljine visoke mode. Mešavina različitih materijala doprinela je bajkovitosti cele kolekcije, a dominiraju svila, šifon, saten i brokat koji nabavlja u jednoj tradicionalnoj francuskoj fabrici.

Eymeric Francois

Posetioci će još večeras imati priliku da uživaju u revijalnom delu Serbia Fashion Weeka u Novom Sadu i to uz sjajne revije Vasilija Kovačeva, Marije Šabić, Natalie Zlodyreve, Imane Ayissi, Milice Lazarević, Suzane Perić, Mirjane Vujičić, PRIKa i Milice Lazarević, a potom se manifestacija seli u Beograd, gde će, u ambasadi Francuske, 13. novembra biti upriličena svečana dodela modnih nagrada, Serbia Fashion Awards.

Bata Spasojević 2

Boško Jakovljević 2

Autor: NsHronika
Foto: Serbia Fashion Week