Početna Gradske teme Počinje obnova vrtića u Ulici Zlatne grede

Počinje obnova vrtića u Ulici Zlatne grede

kindergarden-569198_640

Sanacija vrtića “Zlatna greda”, koji se nalazi u starom jezgru grada, u Ulici Zlatne grede 6, uskoro bi trebalo da počne, pa se povratak dece očekuje početkom naredne školske godine.

Vrtić je zatvorila Sanitarna inspekcija jer je počeo da tone usled delovanja atmosferskih voda. Sanaciju je odužilo to što je objekat pod zaštitom kao spomenik kulture, pa je bilo potrebno dobiti dozvole Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Mirjana Đurđev, direktorka PU “Radosno detinjstvo”, rekla je za Dnevnik da su prošle godine dobili novac za projekat i da su ga shodno tome i uradili.

– Potom smo raspisali tender, odabrali izvođača, kao i nadzor. Očekujemo da će izvođač sledeće nedelje početi sanaciju, što je, opet, uslovljeno i vremenskim prilikama. Uglavnom, rok za završetak je 120 dana od početka radova. U velikoj meri, radi se o unutrašnjoj sanaciji – rekla je Đurđev.

Nakon sanacije u vrtić će kao i ranije ići 170 dece, koja su trenuto raspoređena u četiri objekta “Radosnog detinjstva”. Vrednost investicije je oko 31 milion dinara bez PDV-a, što je obezbeđeno iz gradskog budžeta.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay