Početna Party Time Atomsko sklonište: U Novom Sadu se ceni rock’n’roll, a posetioci Novosadskog Oktoberfesta...

Atomsko sklonište: U Novom Sadu se ceni rock’n’roll, a posetioci Novosadskog Oktoberfesta mogu da očekuju žestoku svirku

0

Četvrti po redu “Novosadski Oktoberfest” održaće se 18. i 19. oktobra 2019. godine u Master hali Novosadskog sajma.

Na ovogodišnjem “Novosadskom Oktoberfestu” nastupiće Električni orgazam, Jura Stublić i Film, Atomsko sklonište, Dejan Petrović i Big Band, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Orthodox Celts, Zbogom Brus Li i Van Gogh.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu prvog dana, u petak 18. oktobra, razgovarali smo sa Brunom Langerom, frontmenom grupe Atomsko sklonište:

Grupa postoji preko 40 godina, a jedan od najznačajnijih nastupa kojim ste osvojili simpatije rock’n’roll publike dogodio se baš u Novom Sadu, na “Boom festivalu”. Mnogo godina kasnije, ponovo nastupate na istoj lokaciji, na Novosadskom sajmu, rame uz rame sa drugim bendovima sa kojima ste zajedno gradili rock scenu bivše Jugoslavije. Spremate li neko posebno iznenađenje za novosadsku publiku tim povodom, i šta posetioci Novosadskog Oktoberfesta mogu da očekuju?

– Posetioci Novosadskog Oktoberfesta mogu da očekuju žestoku svirku po kojoj je bend Atomsko sklonište poznat već 43 godine. Najveće iznenađenje biće obnovljeni repertoar na kojem će se naći pesme koje decenijama nismo izvodili uživo.

Kakve utiske nosite sa vaših nastupa u našem gradu i da li novosadska publika ume da se zabavlja i za dobro zezanje i ljubav “i dalje ima dušu”?

– Uvek smo imali podršku publike u vašem lepom gradu, od prvog javnog nastupa na Boom festivalu, kao i na svakom sledećem nastupu. Novi Sad sam uvek doživljavao kao grad u kom se ceni rock’n’roll. Tu smo započeli svoju karijeru i zbog toga sam uvek izuzetno motivisan da uzvratim novosadskoj publici još iskrenijom i žešćom svirkom za sve te predivne koncerte iza nas. Novosađani su dokazali da se dobro zabavljaju i da imaju veliku dušu ne samo u svom gradu, nego jednom prilikom i u Puli, kada me je grupa Novosađana, koja je bila na letovanju, najviše podržala u trenutku kada mi je u pola koncerta “pukao” glas. Vikali su iz publike: „Ne daj se, Bruno!“ i pevali sve pesme do kraja koncerta sa mnom pomažući mi, to nikada neću zaboraviti.

Nije vam prvi put da nastupate na nekom gastronomskom festivalu. Da li su članovi benda gurmani i pivopije i šta očekujete od Novosadskog Oktoberfesta?

– U celom bendu se jedino po meni vidi da sam gurman, iako su i ostali članovi, a to su Matija i Erik, jednaki gurmani, samo što su mlađi pa se to ne vidi. Od Okteberfesta očekujem dobru zabavu uz pune krigle piva i neizmerno mnogo pozitivne energije.

“Novosadski Oktoberfest” je prethodne tri godine napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Organizatori će i ove godine organizovati kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, kao i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

Jednodnevne i dvodnevne ulaznice u pretprodaji su od 1. februara 2019. godine po promotivnim cenama i možete ih kupiti na sajtu www.gigstix.com ili svim prodajnim mestima.

Za rezervaciju stolova pišite na mejl maja.miskovic.cpg@gmail.com.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.