Početna Party Time Bend “Lepša Brena” promovisao album i EP “Bacači pogleda”

Bend “Lepša Brena” promovisao album i EP “Bacači pogleda”

U subotu, 29. februara bend Lepša Brena izdao je svoj prvi mini-album, EP „Bacači pogleda“. Promocija albuma je održana u Kreativnom centru Prostor u Petrovaradinu.

Događaj je započeo kratkim obraćanjem članova benda koji su predstavili koncepciju izdanja, ističući da se radi o pojedinačnim pesmama koje nisu inicijalno nastajale sa idejom da čine celinu. Ono što ih povezuje jeste tematska nit koja nudi svojevrsno distancirano posmatranje različitih urbanih i društvenih fenomena, na tragu flanerističkog šetača koji je prisutan ali neinvolviran, usamljen i izložen dehumanizovanom urbanom prostoru.

U okviru zvaničnog programa večeri premijerno je prikazan novi spot za pesmu „Spomenik; bez naziva“. U prijatnoj atmosferi Prostora, koja je tokom trajanja promocije varirala između bioskopske projekcije i neformalnije kolektivne „sedeljke“, prisutna publika imala je priliku da zajedno sa članovima benda posluša nove pesme, nakon čega je bend zvanično objavio album na svojoj bandcamp stranici.

U pesmama sa albuma „Bacači pogleda“ Lepša Brena kombinuje elemente elektronike i novotalasnog gitarskog zvuka, ritmova za ples i melanholičnih melodija za kontemplaciju.

Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa saradnicima – Andrej Nenadov i Boris Malinović – sa kojima uživo izvode svoju muziku. Od svog prvog nastupa na Festivalu uličnih svirača 2019. godine, koncertno su aktivni.

Mini album „Bacači pogleda“ je dostupan na sledećem linku: https://lepsabrena.bandcamp.com/

Autor: NsHronika
Foto: Promo/Lepša BRrena