Početna Party Time Danas počinje 20. Novosadski džez festival

Danas počinje 20. Novosadski džez festival

0

Deset ansambala sa svetske i domaće džez scene predstaviće se domaćoj publici u Srpskom narodnom pozorištu na 20. Novosadskog džez festivalu koji zvanično počinje danas, 15. novembra u 20 časova.

Festival će otvoriti Član gradskog veća zadužen za kulturu, Dalibor Rožić i dirigent Vojislav Bubiša Simić.

U glavnom koncertnom programu učestvovaće 10 orkestara. To su: Macha Gharibian Trio, Julia Siedl Trio, The Steve Wilson& Wilsonian’s Grain, Shalosh, The Jeff „Tain” Watts Quartet, Seamus Blake & French connection, The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors ft Marco Pignataro, a poseban projekat 20. Novosadskog džez festivala predstavljaće Jumbo Big Band koji će svirati u subotu, 17. novembra. Sastoji se od tri big benda: Džez orkestar HRT, Big bend RTS i Big bend RTV SLO.

Od 6. do 14. novembra novosadska publika mogla je da uživa u izvedbama Džez hora Fakulteta muzičke umetnosti, u Orkestru Aleksandra Dujina i u plesnom orkestru Radio Televizije Vojvodine, kao i u izvedbi Dragon’s Fuelkestra i Tria Jovićević-Vojčinski–Mikloš (brod Cepelin). Novosadsku džez publiku zabavljaće i Bend Ivan Švager Ambire i Jazz Connection.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay