Početna Party Time Emeli Sandé na otvaranju Egzita

Emeli Sandé na otvaranju Egzita

emeli_sande
Poznata soul i R&B pevačica Emeli Sandé, trenutno jedan od najtraženijih ženskih vokala, nastupiće 9. jula na otvaranju jubilarnog, 15. izdanja Egzit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Emeli Sandé otvara posebnu programsku celinu ovogodišnjeg Exita koju čine autori najslušanijih pesama u savremenoj popularnoj muzici, koji lično pišu svoje pesme i iza kojih ne stoje timovi profesionalnih kompozitora i tekstopisaca.

Među njima su imena sa prvih mesta svetskih top lista – Clean Bandit, John Newman, Tom Odell, Milky Chance, Hardwell, Martin Garrix i Oliver Heldens , navodi se u saopštenju organizatora Exita. Najveće zvezde nove generacije nastupiće uz proverene velikane kao što su Motorhead, Faithless, Manu Chao, Napalm Death, Roni Size, Goldie, Chris Liebing, Adam Beyer…

Emeli Sandé, britanska zvezda zambijskog porekla, vlasnica je tri singla sa prvog mesta svetskih top lista i najprodavanijeg evropskog albuma u 2012. i 2013. godini. Budući da je album proveo čak 64 nedelje u prvih 10 na listi najprodavanijih, Sande je i zvanično oborila rekord koji su preko 50 godina držal Bitlsi.

Autor 021