Početna Gradske teme I Arapi na 82. Sajmu poljoprivrede

I Arapi na 82. Sajmu poljoprivrede

srb-ns-sajam
Na predstojećem 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, uz predstavljanje najnovijih dostignuća u agraru, očekuje se i vrlo intenzivna međunarodno-privredna i politička aktivnost, izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.
Najveća i najznačajnija manifestacija te vrste u regionu, koja će biti održana od 9. do 15. maja, okupiće nekoliko ministara poljoprivrede iz okruženja, ambasadore i druge političke i privredne predstavnike više država, a najavljen je i dolazak predstavnika kompanije “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rekao je Cvetković.
Taj svetski poljoprivredni brend imaće svoj sajamski štand, kaže Cvetković i dodaje da je zemlja prijatelj ovog Poljoprivrednog sajma Italija, kojoj će biti posvećen jedan sajamski dan. Učesnici i gosti Novosadskog sajma imaće tog dana priliku i zadovoljstvo ne samo da se upoznaju sa agrarnim i drugim dostignućima te članice EU nego i da probaju i degustiraju čuvene italijanske prehrambene proizvode i vina.
Napominjući da se privode kraju pripreme za 82. Poljoprivredni sajam, Cvetković je istakao da su gotovo rasprodati izlagački prostori, kako spoljni koji obuhvata ukupno oko 40.000 kvadratnih metara, tako i onaj u sajamskim halama, ukupne površine veće od 9.000 kvadrata.
Ukoliko organizatorima i vremenske prilike budu išle na ruku, očekuje se oko 100.000 posetilaca, a verovatno i više, kaže prvi čovek Novosadskog sajma podsećajući da su lanjske katastrofalne poplave u našoj zemlji veoma negativno uticale kako na posećenost Poljoprivrednom sajmu, tako i na dolazak izlagača iz raznih krajeva Srbije.
Cvetković je napomenuo da će, u bogatoj sajamskoj ponudi, posebno biti atraktivne prezentacije poljoprivrednih mašina kao i nacionalna izložba stoke, koja će između ostalog biti važna i za oporavak i razvoj stočarstva u Srbiji. U tom pogledu se očekuje da na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstavnici austrijskog ministarstva poljoprivrede poklone našem resornom ministarstvu visokorasnu kravu, što će biti podsticaj unapređivanju genetskog potencijala u našem stočarstvu, rekao je Cvetković.

Autor: 021