Početna Party Time Festival uličnih svirača od 26. avgusta u Novom Sadu

Festival uličnih svirača od 26. avgusta u Novom Sadu

0

Ovogodišnji Festival uličnih svirača u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave održaće se od 26. do 28. avgusta, saopštili su organizatori ove kulturno-turističke manifestacije, umetnička asocijacija “Inboks”.

Prema rečima organizatora, ovogodišnje otvaranje festivala biće u znaku neprolaznih vrednosti i jugoslovenskih šlagera, a program na binama upotpuniće Beti Đorđević, Vojni orkestar Ministarstva odbrane Stanislav Binički, kao i Marta i Vasil Hadžimanov bend.

Manifestacija će biti svojevrsni omaž početku zabavne muzike u Jugoslaviji i posleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina, a takođe i neprolaznim umetničkim vrednostima, talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala, ističu organizatori.

Na otvaranju festivala će na glavnoj bini nastupiti džez i soul pevačica Beti Đorđević, među čijim najpoznatijim pesmama se ističu “Kraj moje tuge”, “Počnimo ljubav ispočetka” i “Nasloni glavu”.

Vojni orkestar Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” čuva tradiciju Prvog Beogradskog vojnog orkestra, koji je 1899. godine osnovao srpski kompozitor Binički.

Pijanista, kompozitor i aranžer Vasil Hadžimanov sa svojim bendom ranih devedesetih nastupao je po klubovima i danas ugašenom mestu “Plato” na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Ovaj put pridružiće im se i Marta Hadžimanov, dobitnica mnogobrojnih prvih nagrada i laureata na muzičkim takmičenjima (vokalnim, solo pevačkim, klavirskim i takmičenjima iz teorije muzike i solfeđa).

Vokalno-instrumentalni sastav VIS Limunada svojim nastupima donosi atmosferu 60-ih godina 20. veka, pa će posetioci ovogodišnjeg Festivala biti u prilici da pevaju, plešu i uživaju u duhu nekadašnjih igranki.

Na ovogodišnjem festivalu će, pored navedenih izvođača, nastupiti i “Z++”, Poket Palma, Vizelj, ABOP, i drugi.

Događaju su svoju podršku dali Grad Novi Sad i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay