Početna Party Time Gala koncert Novosadskog Big benda 18. maja u Sinagogi

Gala koncert Novosadskog Big benda 18. maja u Sinagogi

ns-big-band-za-plakat-zoom-jpg_660x330

Povodom 13 godina umetničkog rada Novosadskog Big benda biće održan gala koncert 18. maja 2016. u novosadskoj Sinagogi sa početkom u 20 časova.

Novosadski Big bend 2003. godine osnovali su profesionalni i renomirani džez i pop muzičari Novog Sada, sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja grada na polju zabavne, filmske, scenske i džez muzike.

Tokom proteklih 13 godina rada, orkestar je priredio 325 koncerata, među kojima se izdvajaju tradicionalni koncerti povodom Svetskog dana muzike, nastupi na džez festivalima u Nišu, Somboru, Novom Sadu, Petrovcu, Valjevu, kao i na Mokranjčevim danima, Danima srpskog duhovnog preobraženja u Despotovcu…

Novosadski big bend nastupa na gotovo svim kulturnim manifestacijama u zemlji i regionu, učestvuje u organizaciji Muzičkih večeri u Staroj streljani 2015, tematskim koncertima “Filmska muzika 20. veka” i “Fiesta Latina”, u Banskom dvoru u Banjaluci, na “Nušićijadi”, “Sarajevskoj zimi”, u Rovinju na “Weekend media festu”, INFANT-u, IFUS-u, na otvaranjima međunarodnog filmskog festivala “Kustendorf”, i festivalima na Paliću, u Novom Sadu i Sarajevu…

Na koncertima u Studiju “M” RT Vojvodine snimljeno je 18 izuzetno kvalitetnih nastupa. Godine 2010. objavljen je prvi studijski kompakt-disk “Samo muzika” dok u februaru 2016. počinje snimanje novog – autorskog CD-a pod nazivom “Između istoka i zapada”.

Novosadski Big bend snimio je muziku za dve kultne serije: “Cvat lipe na Balkanu” i “Nepobedivo srce”, dok je kroz koncertnu delatnost ostvario aktivnu saradnju s Beogradskom filharmonijom (novogodišnji koncerti).

Izvor: RTV
Foto: nsbigband