Početna Party Time Grace Jones na EXIT-u 14. jula

Grace Jones na EXIT-u 14. jula

Za manje od mesec dana počinje “Exit”, a na ovogodišnjem, izuzetno dugom spisku aktuelnih zvezda koje će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, nalazi se i prava živa ikona savremenog doba – Grace Jones!

Jedna od najprepoznatljivnijih ličnosti na svetu, autentična i nezamenljiva pojava u istoriji moderne umetnosti, dolazi iz najvišeg reda besmrtnih “vanzemaljaca” kao što su David Bowie, Prince ili Michael Jackson, a na glavnoj bini “Exit”-a u subotu, 14. jula, pokazaće zašto su zvezde, kao što su Rihanna, Madonna i Lady Gaga, navodile upravo Grace Jones kao svoju inspiraciju.

Dok je svetski mediji, nazivaju “neodoljivom umetnicom, modnom ikonom i simbolom”, ovdašnje poznate ličnosti jednoglasni su u oceni da se ovakva prilika pruža samo jednom u životu.

Brojne javne ličnosti najavljuju svoj dolazak na tvrđavu upravo zbog Grace Jones, dok je popularna beogradska hip hoperka Sajsi MC predvidela da će njen dolazak biti “jedan od najznačajnijih nastupa do sada na “Exit”-u”, kao i da je Grace “milion godina” ispred svog vremena.

Glumac Ivan Jevtović dao je i zanimljiv predlog:

– Ako bi me neko pitao koga bih voleo kao ambasadora planete Zemlje da pošaljem u galaksiju, to bi bila Grace Jones!

On je i podsetio da su svetski poznati muzičari pominjali Grace kao nekoga pored koga ne bi smeli da stanu na scenu! Dok Bebi Dol ovu ikonu savremene umetnosti svrstava u omiljenih 20 umetnika svih vremena, dve trećine popularne ekipe “Državnog posla” Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić osvrnuli su se i na glumačku karijeru ove istinske “renesansne žene” i na njeno odmeravanje snaga sa Švarcenegerom u filmskoj sagi o Konanu, dok popularna kantautorka Bojana Vunturišević napominje:

– Sve što vi danas slušate u malo modernijim aranžmanima, sve je to, kao jedna od prvih žena, započela – Grace Jones.

Izvor: RTV
Foto: Promo