Početna Party Time “The Hives” novo pojačanje impresivnog lineupa INmusic festivala #14!

“The Hives” novo pojačanje impresivnog lineupa INmusic festivala #14!

Odlični švedski garage rockeri “The Hives”, na glasu kao jedan od najboljih live bendova na svetu, stižu ovoga leta prvi put na pozornicu INmusic festivala!

“The Hives” su se službeno okupili u malom švedskom gradu Fagersta 1993. godine, ali to je bilo doba britpopa i eurodancea, pa post-punk nije bio baš jako popularan. Trebalo im je četiri godine da objave debitantski album “Barely Legal” 1997, a onda su posle 2000-e godine stvari krenule na bolje, sa navalom bendova kao što su “The Strokes”, “Franz Ferdinand”, “The Killers” i drugi.

Energična petorka zajahala je talas post-punk renesanse s početka 2000-tih koji ih je globalno lansirao do milionskog auditorija. Dve decenije kasnije ovi rock’n’roll heroji prodali su milione albuma širom sveta, njihove pesme našle su se na soundtrackovima najpopularnijih video igrica i filmova, a srca publike i kritike nepovratno su osvojili svojim odličnim live nastupima. Peti studijski album “Lex Hives” izašao im je 2012. godine.

Neodoljivo energični, odlučni i glasni, “The Hives” uvek nastupaju u crno-belim odelima koja su im kroz godine postala zaštitni znak (kao u doba ska preporoda), a svoj energični nastup donose i na jarunsku pozornicu ovoga leta. “Walk Idiot Walk”, “Hate To Say I Told You So”, “Main Offender”, “Try It Again” i “Antidote” samo su neke od njihovih hitova koje ćemo slušati na INmusic festivalu #14 u junu!

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo