Početna Party Time Kultni bend “Borghesia” konačno u Novom Sadu

Kultni bend “Borghesia” konačno u Novom Sadu

0

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, nedvosmisleno je ljubljanski sastav Borghesia koji ćemo u našem gradu imati prilike da čujemo 29. novembra u MKC Petefi Šandor, s početkom u 21 čas.

Ovaj bend smatra se začetnikom EBM i elektornskog dark rok zvuka na ovim prostorima, a kako mnogi kažu, išao je daleko ispred svog vremena.

Oformljeni još 1982. svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a. U periodu 1988-1991. imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima. Polovinom 90ih prestaju sa radom da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend. Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno (kao što smo i navikli u vezi ovog benda) biti shvaćeni u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma Proti Kapitulaciji održi svoj nastup pred fanovima i prijateljima u našem gradu.

Ulaznice u prodaji od petka 4. oktobra u: Mungos šopu kao i putem Gigstix prodajne mreže:
– 600 din. – akcija do kraja oktobra
– 800 din. – od 01. novembra do 28. novembra
– 1.000 din. – na dan koncrta

U narednom periodu biće objavljeno ime specijalnih gostiju koji će nastupiti isto veče.

Foto: Promo