Početna Party Time Kurt Vile & The Violators s novim albumom na INmusic festivalu #14!

Kurt Vile & The Violators s novim albumom na INmusic festivalu #14!

0

Kurt Vile, jedan od najhvaljenijih mladih kantautora savremenog indie rocka, u pratnji izvrsnih Violatorsa na glavnu pozornicu INmusic festivala #14 donosi hvaljeni sedmi solo album Bottle It In.

Kurt Samuel Vile je američki kantautor, multi-instrumentalista, pevač i muzički producent najpoznatiji po bogatom solo opusu i kao suosnivač The War On Drugs. Bio je pod snažnim uticajem Neila Younga, Toma Pettyja, Pavementa, Becka i dr. U Philadelphiji 2003. godine osniva The War On Drugs, ali se već nakon studijskog prvenca benda odlučuje za nastavak karijere u solo vodama.

Gotovo istovremeno s izlaskom prvog albuma The War On Drugs, objavljen je i prvi solo studijski album Kurta Vilea – Constant Hitmaker (2008). Usledio je God Is Saying This To You… 2009. godine, a već šest meseci nakon svetlo dana je ugledao i treći studijski album Childish Prodigy izdat u oktobru iste godine. Smoke Ring For My Halo objavljen je 2011., Wakin On A Pretty Daze 2013., a B’lieve i’m goin down…

2015. godine čime je Kurt Vile postao jedan od najproduktivnijih autora čiji su se albumi redovno nalazili na godišnjim listama najboljih izdanja od strane kritike.

U 2017. Kurt Vile objavljuje saradnički album s Courtney Barnett Lotta Sea Lice, po mnogima i jedan od najboljih albuma 2017. koji je popratila kratka američka turneja talentovanog dua.

2018. Kurt Vile izdaje i osmi studijski album, odnosno sedmi solo album, Bottle It In koji se već našao visoko na ovogodišnjim popisima najboljih albuma od strane Rolling Stonea, NME-a i dr.

Kurt Vile & The Violators u 2019., osim već najavljenih nastupa na All Points East, Primavera Sound i na Rock Werchteru, svoj psihodelični indie folk-rock zvuk donose i na glavnu pozornicu INmusic festivala #14!

Foto: Promo