Početna Party Time Lisa Hanigan u Beogradu i Novom Sadu

Lisa Hanigan u Beogradu i Novom Sadu

Irska kantautorka Lisa Hanigan će u sklopu evropske turneje u okviru koje promoviše prošlogodišnji album “At Swim” nastupti u utorak, 28. marta, u 21 čas u Domu omladine Beograda i dan kasnije u klubu Firchie Think Tank Studio u Novom Sadu sa početkom u 21h.

Ova mlada kantautorka prvobitno dospeva u žižu javnosti 2001. godine, i to kao ženski vokal uz Demijena Rajsa na njegovim najprodavanijim albumima “O” i “9”. Svoju solo karijeru započinje 2007. godine, od kada je objavila dva studijska albuma “Sea Saw” (2008), “Passanger” (2011) i aktuelni “At Swim” (2016).

Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja do Herbija Henkoka, i osvojila je mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi.

Nakon dvogodišnje turneje na kojoj je promovisala svoj prethodni album “Passanger” Lisa Hanigan je započela rad na svom novom albumu “At Swim”. Kao prekretnica u radu, svakako je poziv od Arona Desnera iz benda “The National” i producenta “Dark Was the Night”. Radeći sa Desnerom i spoznajući novi duh koji je doneo život u Londonu, Lisa Hanigan je stvorila album “At Swim” koji se delom tiče nostalgije za domom i Dablinom, ali i jubavi.

Izvor: Blic
Foto: Lisa Hannigan/Facebook