Početna Gradske teme Bogat program povodom 28. marta, rođendana Srpskog narodnog pozorišta

Bogat program povodom 28. marta, rođendana Srpskog narodnog pozorišta

Srpsko narodno pozorište proslaviće 156. rođendan u utorak, 28. marta i tim povodom pripremilo je poseban program.

Dan će biti obeležen tradicionalnim obilaskom spomenika Jovanu Steriji Popoviću, Marini Olenjinoj i Peri Dobrinoviću, biste Drage Spasić i groba Stefana Stefanovića (kod Uspenske crkve) gde će delegacija položiti cveće.

Biće otkrivena i tabla Prolaz Miloša Hadžića, koja će biti postavljena na zgradu SNP-a, u prolazu između Uspenske crkve i tehničkog ulaza SNP-a.

U donjem foajeu scene “Pera Dobrinović”, u 11 časova, biće održana promocija knjige “Prolaz Miloša Hadžića” Anđelka Erdeljanina, u ambijentu otvorene izložbe “Glumački naši roditelji”. Izložbu i promociju će otvoriti Miodrag Petrović, a o knjizi će govoriti Mileta Radovanović, Dejan Penčić Poljanski i autor Anđelko Erdeljanin.

Nakon promocije sledi Svečana akademija na sceni “Pera Dobrinović” kada će biti uručene Godišnje pohvale, nagrade i medalje Srpskog narodnog pozorišta. Svečanu akademiju besedom će otvoriti v.d. upravnika SNP-a Zoran Đerić.

U večernjim satima biće izvedene predstave “Gospođa ministarka” na sceni “Pera Dobrinović” i opera Stevana Divjakovića “Vladimir i Kosara” na sceni “Jovan Đorđević”.

Izvor: 021