Početna Politika Saša Janković održao miting u Novom Sadu

Saša Janković održao miting u Novom Sadu

0

Saša Janković, kandidat na izborima za predsednika Srbije, izjavio je juče da će jaka Vojvodina značiti i jaku Srbiju.

– Oslobodimo Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju! Što je jači Novi Sad, što je jača Vojvodina, to je jača i Srbija – rekao je Saša Janković na predizbornom mitingu na Pozorišnom trgu u Novom Sadu pred više hiljada građana.

Kako “B92” prenosi, on je ocenio da Srbiju vode “navijački huligani”, kao i oni koji građane nazivaju “ološem”.

– Ali, nije više pitanje ko su oni, nego ko smo mi. Ovo je pitanje da li će bilo ko od vas moći da radi bilo šta a da nekome ne mora da ljubi skute. Molim vas da ne glasate za mene, glasajte za sebe! – kazao je Janković.

Košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić “non-stop laže” i da “želi da zavede diktaturu” u Srbiji.

On je Jankoviću poklonio košarkašku loptu na kojoj je napisao broj jedan, jer je Janković prvi na izbornom listiću na predsedničkim izborima koji će se održati u iduću nedelju, 2. aprila, a Janković je potom tu loptu bacio u pobliku, prenosi “B92”.

Reditelj Kokan Mladenović je ocenio da su pokazatelji fašizacije društva slučajevi rušenja četvrti Savamala u Beogradu i uklanjanja umetničkog murala u centru Novog Sada.

– Da ne bismo doživeli neku svoju Kristalnu noć, vreme je da kažemo dosta – rekao je Mladenović.

Reditelj Zdravko Šotra rekao je da treba čitati pisma Ive Andrića iz dvadesetih godina prošlog veka i pisma Tomasa Mana iz tridesetih, o dolasku fašista i nacista na vlast.

– Strašno je što prepoznajemo sebe u tim svedočenjima klasika – kazao je Šotra i pozvao građane da svim svojim prijateljima kažu da treba da izađu na izbore, jer će u suprotnom u suštini glasati za Vučića.

Izvor: B92
Foto: Mojnovisad.com